ULLERN: – Det er veldig viktig siden det er derby. Vi må vinne mot Ullern hver eneste gang, synes jeg, sier Iskander Nugmanov.

31-åringen kommer opprinnelig fra Kasakhstan, men har bodd i Norge de seks siste årene, og er en spiller som både keepere og utespillere har fått føle på.

Forrige sesong ble det elleve scoringer og syv assist før pandemien stoppet seriespillet, mens han har puttet ti mål og fire assist på de fire første kampene så langt i sesongen. For øvrig har også Ready vunnet alle de fire første kampene.

– Det er ganske bra start, synes jeg. Jeg spiller bandy, og det spiller ikke noen rolle hvor mye jeg scoret eller hvor mye assist. Det viktigste er at vi vinner i dag, smiler Nugmanov.

Lagkameraten Stian Bjørhovde Kavli var derimot ikke helt enig.

– Jeg synes det er litt skuffende, fordi Iskander pleier å score hattrick hver eneste kamp og nå har han to kamper uten hattrick, så han må skjerpe seg hardt. Men vi er veldig heldig som har så gode spillere på laget som han. Det gjelder å spille hverandre gode og når man gjør det, og holder defensivt, så blir det mye mål, skyter Kavli inn spøkefullt.

4-0 til pause

Og det var nettopp Iskander Nugmanov som satte fyr på Ready på Ullernbanen. Matchen var litt over syv minutter gammel da han sendte gjestene opp i 1-0.

– Det var første corneren i kampen og det må sitte. Det er veldig viktig, sier Nugmanov beskjedent.

Ready var best over hele rekka, men Ullern skal ha for innsatsen defensivt.

– Vi sløser vel ganske mye i første omgang og vi burde nok scoret et par mål mer, men samtidig gjør vi nok ikke helt som vi skal. Vi skal sette et høyt tempo og la ballen gå. Noe vi kanskje ikke helt får til i første omgang, sier Kavli til Akersposten.

På 2-0 var Nugamanov igjen på farten da han spilte fri Carl Isac Jerner som fikk lurt ballen forbi Ullern-keeper Lars August Askheim, og snaue fjorten minutter senere var Fredrik Nordby sist på 3-0.

Så gikk Ullern mer eller mindre opp i limingen.

Til pause ledet Ready 4-0 og fortsatte i mer eller mindre samme tempo.

(Saken fortsetter under bildet.)


Ullerns Isak Grjotheim Hareide fikk hull på Ready da han fikk lurt inn 1-5 reduseringen 27 minutter ut i andreomgang, men bare fem minutter senere økte Gustav Eriksson til 6-1.

– Vi må virkelig sette inn alt vi har av krefter og innsats. Vi møter et utrolig tøft Ullern på hjemmebane i dag og så løsner det mer i andre omgang, men de gir oss ingenting gratis. Da er det ekstra gøy å vinne det derbyet i dag, sier Kavli.

Ready fikk gjøre som de ville det siste kvarteret og ga seg ikke før det stod 1-9 på resultattavla.

– Som guttene sier, så møtte vi et lag som lå lavt og det er vanskelig å finne energi og skape gode målsjanser. Vi måtte virkelig legge ned full innsats og finne energi en plass. Og så er det bare å mate på og ta vare på de sjansene vi får. Vi kommer ikke helt opp på vårt høyeste nivå, men at vi gjør ni mål er et godt tegn på at vi er på rett vei, i hvert fall, sier Gustav Eriksson.

(Saken fortsetter under bildet.)

Fornøyd Ullern-trener

For Ullern ble 1-9 tapet for serieleder Ready brutalt, men trener Daniel Svedberg tok det ikke veldig tungt.

– Vi hadde en plan foran disse matchene mot Solberg, Ready og Stabæk (førstkommende fredag) og den har vi fulgt akkurat som vi hadde bestemt. Vi har ikke fokusert så mye på resultatet, men hvilke ting vi bør trene på. Så langt er vi kjempefornøyde med hva vi har gjort. Det er klart at det er kjedelig å slippe inn seks eller syv på cornere, sier Svedberg.

– Men dere slo jo Solberg, en av utfordrerne til medalje, i helgen?

– Vi har jobbet med riktige ting, og det gjorde vi i dag også. Vi har litt vanskelig for å skape sjanser i visse sekvenser. På disse kampene holder vi kampplanen vår, og det er jeg kjempefornøyd med. I det store og hele har vi gjort det kjempebra, sier Svedberg.

Han presiserer at Ullern er i en helt annen situasjon enn Ready.

– De sikter på å vinne, og vi sikter på utvikling, så visse dager kommer vi til å være nærmere, og andre dager lenger fra. Men vi er fornøyde med det vi holder på med, sier Svedberg.