Rett før målgang i verdens kanskje mest spektakulære og beryktede utforløype fikk venstreskien til Røa et slag, og 27-åringen falt stygt over i målområdet. Det brutale fallet endte med et åpent brudd i høyre legg.

Det var ganske skummelt og ekkelt da jeg lå i målområdet. Alt av utstyret lå hit og dit, det var ekkelt. Først hadde jeg ikke vondt i det hele tatt, men så tittet jeg litt opp og så foten sto 90 grader til siden. Så da bare ventet jeg på at noen kom og hentet meg, sier han til Akersposten.

– Ikke noe vakkert syn

I etterkant av fallet har 27-åringen sett uhellet flere ganger på video.

– Jeg har sett det en gang på mobilen og en gang på NRK, og det er jo ikke noe vakkert syn. Men det kunne gått mye verre, så jeg er jo takknemlig for at skiene løsna ut. Man har jo sett bein kan bli avrevet, heldigvis skjedde ikke det med meg, sier han.

Henrik forteller at han hadde lagt en tydelig plan før han satte utfor, og at han følte på en kontroll hele veien. Helt til uhellet inntraff.

– Jeg hadde en plan hele veien, og jeg synes på mange måter det var en god plan. Forholdene var lagt til rette for å kjøre veldig fort, og jeg har kjørt bra der (i Kitzhbühel, journ.anm.) før. Så kommer jeg i høy hastighet mot målområdet, og så skar skien ut. Det er jo dessverre sånn som kan skje.

Adrenalinet til hjelp

Heming-alpinisten ble liggende i bakken og fikk behandling i omtrent 15 minutter, før han ble fraktet til sykehus med helikopter. Han forteller at han er glad det ikke gikk verre.

– Jeg hadde veldig høyt adrenalinnivå. I utgangspunktet var jeg mest takknemlig for at hodet var bra, for jeg har hatt to heavy runder med hjernerystelser. Så jeg blacket jo ikke ut og husker alt som skjedde, selv om det kanskje ikke ser sånn ut.

Men da 27-åringen så beinet, skjønte han med en gang at noe var galt.

– Jeg kjente ingenting de første 30 sekundene, men så begynner adrenalinet å roe seg. Så da jeg tittet opp mot benet tenkte jeg «dette er ikke helt bra». Men jeg fikk ganske raskt smertestillende da, forteller han.

– Det er tungt nå

Røa har mildt sagt vært uheldig med skader opp gjennom karrieren. Brudd i ryggen, kneoperasjoner og hjernerystelser er bare noe av det. Han er klar i talen på at Kitzbühel-fallet tar på både psykisk og fysisk.

– Jeg har jo vært mye skadet. Det tærer på, og det var ikke etter planen dette her heller akkurat. I utgangspunktet tar jeg jo dag for dag nå. Så er jeg uansett hva som skjer, positiv for framtida.

Henrik forteller at han tror det vil ta omtrent seks måneder før skaden er leget ordentlig, men han innrømmer at motivasjonen har fått seg en knekk.

– Motivasjonen får seg en bra trøkk, men jeg har mye bra familie og venner rundt meg. Når jeg begynner med mer strukturert opptrening, kommer jeg nok til å kontakte mentaltreneren på Olympiatoppen. Kanskje han får meg på rett kjøl, men det er tungt nå.

For to år siden fikk Henrik, som for øvrig er vokst opp på Lysejordet, stipend fra klubben sin, Heming: