(Avisa Oslo) Henriette Steenstrup fra Røa er i høst klar med sesong tre av den kritikerroste serien «Pørni».

TV-serien er den første Henriette har skrevet selv, noe som fører til at det knytter seg en del nerver til premieresendingen.

– Nå er vi jo på tredje sesong, men det å lage en serie helt selv, fra a til å, er fortsatt nytt for meg, og jeg er jo spent på om folk fremdeles vil syns det er like spennende å følge med på Pørni og hennes liv, forteller Henriette.

De to første sesongene av TV-serien, som handler om tobarnsmoren Pørni som bor med barna og faren sin i Oslo, har blitt mottatt med stående ovasjoner. Velspilt, varmt, sjarmerende og vanedannende er bare noen av lovordene TV-serien har høstet. Fantastisk og en sjarmbombe er andre.

Snart premiere på «Kompani Lauritzen: Tropp 1»: Møt deltakerne fra Oslo

Ingen hindringer

For Henriette har de enormt positive tilbakemeldingene betydd mye, men de hindrer henne likevel ikke fra å bli nervøs for hvordan tredje sesong vil mottas.

Henriette har tidligere uttalt at hun er en litt engstelig type. Hun mener likevel at det ikke hemmer henne i hverdagen.

– Det er både sant og usant, for jeg er jo sånn at jeg gjør ting selv om jeg er litt engstelig. Jeg skriver jo en TV-serie, det kunne man jo vært veldig stressa for.

– Men jeg bekymrer meg for hvordan ting skal gå. Hvordan det skal gå med familien min, og hvis jeg ikke får svar på en tekstmelding for eksempel. Jeg scorer litt høyt på nevrotisisme. Men – jeg lar det ikke komme i veien for meg.

Styrte unna økonomi

Som så mange andre har også Henriette fått med seg daglige avisoverskrifter om dyr strøm, stigende rente og økte matpriser.

Men økonomiske utfordringer var noe Henriette bevisst valgte å styre unna i TV-serien.

– Pørni bor i første etasje hos faren sin. Hun er barnevernspedagog, så hun har ikke kjempegod råd, men jeg bestemte meg ganske tidlig for at hun ikke skulle ha veldig store problemer med økonomi, for da er det plutselig et helt sett med andre problem som er ganske svære som vil dukke opp. Det ville vært en annen serie, som ville vært vel så interessant, men det passet ikke inn i serien jeg ville lage, forklarer hun.

Bokostnadene i Oslo, og utfordringene som følger med det, er ikke noe som har gått Henriette hus forbi.

– Til og med Pørni, som er 46 år, er helt avhengig av faren sin for å kunne bo sånn som hun gjør. Hun ville aldri klart å bo sånn alene.

Og når vi er inne på boligutgifter og økonomi, også den vellykkede skuespillerne blir påvirket av avisoverskrifter om høye strømpriser, at renten skal opp, matprisene øker, og at rett og slett alt blir dyrere.

– Jeg blir bekymra for økonomi og for folk, hvordan det skal gå med alle. Men samtidig tenker jeg sånn: «det er ikke lov å skru av strømmen i Norge», for det er det ikke. Så det vil gå bra.

Hans Jacob fylte 60 – ble overrasket med alpakkafarm i hagen på Nordberg

«Bettan» selger luksusleiligheten på Frogner