OSLO: – Vi har spilt mot tre veldig gode motstandere nå og ikke tapt ennå, så det er solid. Det er veldig framgang i laget og vi har mer stabilitet. Det ser bra ut, og så må vi gjøre jobben. Vi kan ikke slippe oss ned ennå. Det er en siste kamp igjen, og det er spennende, sier trener Geir Nordby på telefon.

Det eneste som er sikkert med en kamp igjen å spille i sluttspillet er at Kolbotn overraskende rykker ned etter kun to poeng i sluttspillet, mens TIL2020, Røa, Avaldsnes og LSK kvinner alle kan havne ut i ny kvalifisering. Den plassen har nå TIL2020 med seks poeng.

Det er klart at vi har noen ekstra fordeler i og med at vi har noen poeng, og det er klart at alt er opp til oss nå. Det er innmari fint, sier Nordby.

Med ett poeng borte mot Avaldsnes om en uke er Røa sikret, mens Avaldsnes da rykker ned.

– Det er det vi skal gjøre alt for å få til nå, forteller Nordby.

Fra 0-2 til 2-2

Men da Lillestrøm ventet på andre halvdel på Røabanen kan det virke som hjemmelaget kanskje ikke var helt våkne.

0-1 kom etter tolv minutter signert Signe Holt Andersen før Emma Stølen Godø doblet til 0-2 etter 25 minutter.

Vi slet med å komme ordentlig i gang i kampen og fikk en passiv, treg start, så det gjorde sitt til at vi stod med lua i hånden i noen tilfeller, og slapp inn to litt unødvendige mål. Det var ikke så bra, sier Røa-treneren.

Hvordan påvirket det dere?

- På en måte er det klart at oppoverbakken blir litt brattere, men på en annen side, så tror jeg jentene våknet litt, og skjønte at her måtte vi brette opp ermene og bare gi det vi har. Heldigvis ble det vår fordel, så vi fikk øynene opp. Så det var i hvert fall noe positivt med det, sier Nordby.

Videre mener han at kampplanen var bra.

Vi måtte bare steppe opp litt på aggressiviteten og forflytning, så ble egentlig ting bedre.

Da Synne Masdal reduserte til 1-2 ni minutter etter hvilen, ble troen på poeng forsterket, og Nordby beskriver målet som forfriskende.

– Det er fra ganske langt hold hvor hun "køler" i motsatt over keeper, så det var et ganske bra og viktig mål, forklarer Nordby.

Femten minutter senere var det Tuva Espås' tur da hun utlignet til 2-2.

Det var et frispark, akkurat som vi hadde trent på. Det er morsomt når ting lykkes når det virkelig gjelder, sier Nordby.

Hva har egentlig skjedd etter seriespillet?

– Vi har vært både tålmodige, men jeg tror også at vi har vært flinke. Vi har et urutinert mannskap med mye talent, vi trenger å få erfaring og ting på plass, og vi har jobbet jevnt og trutt. Vi har aldri gitt opp, og har holdt humøret, moralen og fokus oppe. Det er det som bærer frukter oppe nå. Vi får igjen for jobben vi har lagt ned til tross at det har vært mange tunge resultater, avslutter Nordby.