OSLO VEST: Fotball er viktig for mange, ikke bare foran skjermen i disse EM-tider. For mange barn er fotballskolen den første uken i sommerferien – og den nærmer seg raskt – et av årets høydepunkter. Har du helt glemt å melde på, sa du?

Fortsatt ledige plasser

– Tradisjonen tro gjennomfører Røa IL og Røa Dynamite Girls to fotballskoler i forbindelse med skoleferien, forteller daglig leder i Røa Fotball Elite, Tom Inge Egedahl. – Den første fotballskolen starter allerede mandag 27. juni klokken 10.00, mens fotballskole to går i uke 33.

– Til tross for at over 100 deltakere allerede er meldt på, er det fortsatt plass til de som fortsatt sitter på gjerdet å venter, sier Egedahl.

– En ting som er sikkert, er at vi kommer til å ha mange kvalifiserte herre- og dametrenere på årets fotballskole, presiserer Ola Mjønes Loe, fotballsjef i Røa IL. Blant de 17 instruktørene vi har i dag, finner vi seks Dynamite Girls-spillere, og de aller fleste trenerne vi har i vårt akademisystem vil også være med som instruktører.

På Røa oppfordrer de spesielt jenter til å melde seg på. Flaggskipet, Dynamite Girls, som har vært i toppen i norsk fotball i en årrekke, trenger alltid nytt påfyll!

Noen av dynamitt-jentene er altså med som instruktører.

– De seks spillerne på årets Toppserie-lag som vil være med som instruktører, er Synne Skinnes Hansen, Sunniva Wiencke, Gabrielle Lie, Line Hem, Trine Skjelstad Jensen og Nora Byom-Nilssen, opplyser Egedahl.

Sportslig og sosialt fokus

Fotballskolene er et tilbud til barnefotballspillere, altså utøvere i alderen 6-13 år (født mellom 2009-2003). Det er aktivitet mandag-fredag i begge ukene, med temabaserte dager hvor det jobbes intenst med ferdighetsutvikling, samtidig som det er en trivelig sosial ramme på arrangementet.

Treningene starter kl. 10.00 og slutter kl. 15.00, med en times felles lunsj fra 12.00-13.00.

– Vi kan ta imot deltakerne fra kl. 09.00 på de dagene arrangementet går, sier han.

Alle deltakerne får utdelt sekk og t-skjorte i løpet av skolen, og får med seg en egen fotball når skolen er ferdig. Hver dag blir det delt ut frukt i lunsjen, men alle må ha med egen matpakke og masse drikke.

– Dette er et veldig populært arrangement, og alle som ønsker kan melde seg på. Her står fotballglede og utvikling i fokus!

Deltakeravgift for en uke på fotballskolen til Røa IL er kr. 1250,-. Du finner mer informasjon og påmeldingsmulighet ved å gå på www.roail.no.

Flere har stadig plasser

Et søk på de andre store fotballklubbene i vår del av byen, viser at det er flere fotballskoler som stadig tar i mot påmeldinger. Finn din nærmeste klubb her:

Heming:

Tar i mot barn født 2003-2010. Påmeldingsfrist: 25. juni.

Se mer om Hemings fotballskole her.

Vestre Aker Skiklubb:

For barn fra 6-12 år.

Se mer info om Vestre Akers fotballskole her.

Ullern:

Påmeldingsfrist 26. juni. For alle født 2010-2004.

Se mer om Ullerns fotballskole her.

Ready:

Se mer om Readys fotballskole her.


Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!