ULLERN: Tanken er at dette skal bli en flott tradisjon i romjulen der Ullern-folket kan møtes til kappestrid i leken fotball inne i varmen i den nye, flotte hallen. Fredag 30. desember blir det fotball dagen lang.

Futsal spilles på håndballbane med fem spillere på hvert lag, hvorav en er målvakt. Futsal er de siste årene blitt organisert med egen serie i regi av NFF, men romjulsarrangementet på Ullern er ren show og moro – og lagene er da også sammensatt av spillere fra flere klubber og med forskjellig bakgrunn.

Johan Egil Rudi i Ullern Fotball sier til Akersposten:

– Det er en del artige navn med, fra eliteseriespiller Felix Horn Myhre (Brann) – opprinnelig Ullern, til skuespiller Nicolai Cleve Broch og eks-A-lagsspillere fra Ullern. Vi er et par trenere som tar oss litt mindre tid til juleferie enn vanlig for å dra dette i land, sier Rudi.

Kampene starter 30.12 kl. 11 med finale kl. 17.30. Det er 10 påmeldte lag som spiller i to avdelinger. Kampene varer i 14 minutter med ett minutts pause mellom kampene. Hvert lag kan maks ha med to spillere som ikke har noen tilknytning til Ullern – det vil si som hverken bor i bydel Ullern eller har spilt for Ullern, ifølge Rudi.

Ullerns nye flerbrukshall sto ferdig for et par år siden, og er sammen med garderober, kontorer, møterom, kiosk etc blitt et betydelig tilskudd til Ullern Idrettsanlegg. Dessverre er ikke tilskuerkapasiteten den beste, noe som fører til at Ullern-laget Aker håndball ikke kan spille sine hjemmekamper her.

Men til futsal i romjulen er det plass til interesserte tilskuere, som her kan få seg en fin og riktig så intim fotballfest.