OSLO: – Først og fremst er det jo utrolig trist for alle som hadde gledet seg til å dra på storkamp. Det var ventet mye mennesker i forbindelse med kampen og spillerne hadde gledet seg til å spille foran 2000 håndballglade supportere, sier daglig leder i Aker Topphåndball, Frikk Juell når vi tar en prat med ham på telefon torsdag.

Onsdag kveld kom nyheten på klubbens facebook-sider om at kampen er flyttet. Grunnen skal være problemer med dekket.

Jeg tør ikke å si noe om årsak, men det vi vet er at gulvet er glatt og at det er uforsvarlig å spille kamper der. Haslum har opptrådt ryddig i den prosessen, og de har gjort det de kan for å gjøre arenaen klar, men så langt har de ikke fått til å løse den oppgaven, sier Juell.

Siden Ullern Flerbrukshall kun tar 250 mennesker, så er dette også et tap økonomisk for klubben.

– Vi hadde fått med oss noen sponsorer som skulle betale X-antall kroner per tilskuer, og det at vi da tar bort nesten 90 prosent av publikums-kapasiteten og det forventede publikums-antallet, så får det naturlig nok konsekvenser for økonomien og hva vi tjener på denne kampen. Alt vi skulle tjene på denne kampen skulle gå til et samfunnsnyttig formål, så dette er utrolig leit, forklarer Juell.

Er i stadige møter

Akers daglige leder påpeker også at dette er nok et eksempel på at håndballen på vestkanten skriker etter arenaer som er godkjente for eliteseriespill. Per dags dato er det kun Oppsal Arena av kommunale arenaer i Oslo som er godkjent av forbundet.

At Aker, som har spilt i Rema 1000-ligaen i flere år og er et topplag i en av Norges største idretter for damer ikke har Arena, er ikke noe annet enn trist. Vi håper bare at politikerne får med seg dette og at de forstår at de må gjøre noe med anleggssituasjonen, forteller Juell.

Juell selv forteller at de er i stadige møter om det.

– Vi har hatt flere titalls møter på rådhuset, Stortinget og med lokale politikere, og vi møter til stadighet politikere som er i sjokk over hvor lite som blir gjort for Aker topphåndball og dameidretten, men en reaksjon hjelper lite om det ikke leder til handling. Så vi håper, med mer kunnskap og innsikt i vår situasjon, at flere vil arbeide for å sikre bedre vilkår for Aker topphåndball sine jenter fremover, sier Juell.

Hva sier politikerne?

– Politikerne må nesten få lov til å uttale seg om hva de mener selv, men vi opplever at politikerne viser forståelse for situasjonen, og at dette er riv ruskende galt. Det er også flere som har lyst til å bistå oss i prosessen videre mot å få opp et robust anlegg som vil komme både bredde og elite til gode, sier Juell.

Han forteller også at det ligger planer om å bygge flere anlegg i området, men man vet ikke tidshorisonten på det.

– Vi vet at det foreligger planer om å bygge flere idrettsanlegg i nærområdet, og det er nå viktig at vi får samarbeidet godt med lokalpolitikere og kommunen slik at ett av disse anleggene bygges i henhold til arenakravene for spill i Rema1000 ligaen.

Får besøk av Storhamar

Da Akersposten møtte Aker-spillerne Ine Grimsrud og Freja Christensen i forkant av en trening nylig, husket de godt kampen mot Vipers foran 1300 tilskuere, og de gledet seg stort til kampen.

Det er sånne kamper man har lyst til å spille. Mye av grunnen til at vi spiller håndball er jo for å spille foran et stort publikum, og det er jo virkelig det som gir mersmak. Du merker det når du spiller at det er en helt annen atmosfære, og det er virkelig ordentlig gøy å spille når det er så mange på tribunen som heier på deg, sa Grimsrud da.

Storhamar er nummer to på tabellen i Rema 1000-ligaen og har gjort sine ting bra i Champions League, men Christensen håper at respekten blir lagt igjen i garderoben.

– Vi er to lag som liker å spille rask håndball, så det blir sikkert morsomt å se på, kan jeg se for meg, sier Christensen.

Sammen med Julie Sofie Granum delte Grimsrud og Christensen den gang ut noen t-trøyer og tok seg en prat med Alma (11), Pernille (12), Agnes (11) og Tiril (11) fra Ullerns J11-årgang da Akersposten besøkte en trening i Ørakerhallen.

Det er jo med på gjøre at Aker vokser, se at yngre spillere får et ansikt på oss, at de får truffet oss litt mer i hverdagen, og at vi får satt et ansikt på hverandre, sier Christensen.

Hva mer gjør dere for at de skal legge merke til dere og få barna på kamp?

– Vi har et samarbeid med Ullern om håndballtreninger, at vi har forskjellige posisjonsbestemte treninger, og flere her er trenere i Ullern. Vi har en håndballskole hvor det er flere fra Ullern og trener, og da får vi være med de over lengre tid, noe som er veldig gøy og bli kjent med de. Kanskje en dag spiller de med oss, spekulerer Grimsrud, som har signert for to nye år.

Aker TH er topphåndballsatsingen til Ullern IF, og spillerne er store forbilder for de yngre spillerne på Ullern:

LES OGSÅ:

Les også Terningkast 5

Anmeldelse av Nydalen-revyen 2023: Vi fikk en tur på første klasse