TORRE DEL MAR: Akersposten har nettopp fått vite at Camilla Wilhelmsen har meddelt nominasjonskomiteen at hun ikke stiller til gjenvalg ved neste kommunevalg. Vi når Wilhelmsen på telefon i en liten by i Spania. Det første vi hører er høyt fuglekvitter og vi spør Frp-politikeren om hun har en undulat på skulderen.

- Jeg sitter i hagen og koser meg – og ja, her er det flere store frukttrær med mange forskjellige fugler.

Hun har de siste årene hatt et lite hus i byen Torre del Mar, hennes barndoms ferierike. Her tilbringes ferien med familie og venner, eller helt alene.

- Jeg trives veldig godt og her har jeg mine nærmeste venner, sier Wilhelmsen.

Generasjonsskifte

- Det går rykter om at du vil gi deg i bystyret. Hvorfor det?

- Jeg har vært så heldig å få være med i sentrale posisjoner for Oslo Frp i 20 år og er gruppeleder for bystyregruppen vår denne perioden. Det har vært en spennende og givende periode i mitt liv. Nå vil jeg gi stafettpinnen videre. Det er et generasjonsskifte i Oslo Frp og nå er tiden inne for å gi plass til andre, sier Wilhelmsen..

-

I flere sammenhenger har du vært en tydelig stemme når det gjelder flere saker som angår de vestlige bydeler. Mange vil blant annet huske din kamp for å redde Holmendammen.

- Det er veldig hyggelig å høre. Jeg har hatt et godt samarbeid med både Ullern Frp og Vestre Aker Frp, som har pekt på viktige lokale saker. Samtidig er det ildsjeler som legger mye arbeid og frivillig innsats for lokalsamfunnet. Da må jeg igjen trekke frem Bjørn Alstad Wangen i Holmendammens Venner. Å oppleve hans engasjement for Holmendammen og naturområdet rundt har vært helt spesielt. Det har vært en stor glede å samarbeide med ham. Selv om vi fikk til mudringen av dammen, så er det mer arbeid som står igjen. Blant annet vet vi at det fremdeles er sterkt forurensede masser igjen i dammen. Det kan vi ikke være bekjent av. Jeg har igjen ett år i bystyret og den saken skal jeg fortsette å følge. Lokalt er det også et sterkt ønske om å få rustet opp det gamle badeområdet i Holmendammen, sier Wilhelmsem og fortsetter

- Jeg vil også huske Bo Callander og Røa idrettslags kamp for det som den gang ble kalt Bogstad Vinterparadis. Det var et stort frivillig arbeid som lå bak realiseringen av kunstisbanen. Jeg er glad for at Frp sikret driften av kunstisbanen i budsjettet for 2014.

Les også: - Vi er han stor takk skyldig

Neste kommunevalg avgjørende

Hun har i flere sammenhenger vært opptatt av å bevare småhusbebyggelsen i de ytre bydelene. Deriblant Nedre Grefsen og Smestad, som begge var truet av områderegulering i forbindelse med Kommuneplanen.

- Jeg er glad for at det private forslaget jeg fremmet for bystyret fikk satt Nedre Grefsen på dagsorden i bystyret. Forslaget fikk ikke flertall, men da neste kommuneplan kom, var området heldigvis tatt ut som fortettingsområde. Dessverre ser jeg at arbeidet med omregulering av Smestad fortsetter, selv om det er snakk om et småhusområde med store likhetstrekk med Nedre Grefsen. Denne saken vil nok ikke komme opp til behandling i bystyret før etter neste kommunevalg. I den sammenheng må folk vite hva de stemmer på. Det får naturligvis avgjørende påvirkning på det endelige utfallet, sier Wilhelmsen og fortsetter

- I den forbindelse vil jeg nevne Marianne Storhaug, som sammen med aksjonsgruppen har kjempet for bomiljøet på Smestad. Vi trenger disse ildsjelene som holder kampen gående. Vi som politikere må videre sørge for å synliggjøre dette engasjementet og konsekvensene av hva bymessig fortetting gjør med nærmiljøet.


Samarbeid over partigrensene

Frp-politikeren har hatt mye fokus på byutvikling og tilrettelegging for idrett og friområder. Wilhelmsen har gjennom årene hatt mange oppslag i Akersposten.

- Akersposten har i likhet med Nordre Aker Budstikke hatt mange saker som tar for seg utviklingen i småhusområdene, som igjen har hatt betydning for at småhusplanen er under revisjon. Lokalavisene med sitt fokus er viktige og kan være avgjørende for utfallet av en sak. Akersposten fulgte blant annet tett saken med «A house to die in», som var tenkt oppført på Kikkut-kollen. Jeg er glad for at bystyret gikk inn for mitt private forslag å bevare kollen, sier hun.


Du har i flere omganger også søkt støtte hos opposisjonen for å få gjennomslag for saker du brenner for.

- Ja, det har vist seg å være viktig å samarbeide over partigrensene i mange lokale saker. Holmendammen er et godt eksempel på det. I bystyret er det flere saker som ikke nødvendigvis trenger å følge partipolitiske skillelinjer. Da jeg i forrige periode satt som nestleder i bystyrets byutviklingsutvalg, samarbeidet jeg for eksempel veldig godt med Aps leder i utvalget, Victoria Marie Evensen. Vi representerer først og fremst byen vår og ikke oss selv, understreker Wilhelmsen.

For to år siden ble nye Slemdal skole tatt i bruk. En skole hvor Akersposten i en rekke artikler pekte på de kritiske forholdene ved den gamle skolen. Her var også Wilhelmsen en sentral aktør.

- Det husker jeg godt. Jeg var så glad for at Frp fikk med Høyre, Venstre og Krf i et budsjettforlik i 2014, som gjorde det mulig å starte arbeidet med å rehabilitere og utvide skolen. Den ble veldig bra. I det samme budsjettforliket fikk vi også med nytt kunstgress til Hemingbanen og utbygging av Frogner stadion. Det var en seier for oss alle.


Funnet sitt paradis

Store og små saker har kommet og gått. Ny vei i Sørkedalsveien på Bogstad, prepping av Korketrekkeren, strøing av turveien på Frognerseteren har avløst engasjement knyttet til større saker som områdereguleringer, vannbehandlingsanlegget, utviklingen av og rundt Hovseter skole. Det er mye å summere opp bare for to bydeler, men nå er 62-åringens blikk rettet mot en roligere periode etter at neste kommunevalg er vel overstått. (Vi kan dessverre ikke linke til tidligere saker på grunn av overgang til nytt publiseringssystem - red.anm.)

- Jeg gleder meg veldig til mer fritid. Nå har jeg funnet mitt paradis etter å ha kommet tilbake til mitt barndoms rike. Min bestefar kjøpte tomt her i 1968 og dette området var mitt feriested i barndoms- og ungdomstid. Dessverre ble huset med tiden solgt, men jeg hadde senere en leilighet ikke så langt herfra. Det var for meg en stor glede da et hus ble ledig i nettopp det området hvor jeg ferierte som barn og ungdom. Jeg trives veldig godt i et lite hus i en liten hage, hvor jeg kan plukke fiken rett fra trærne. Her er det heller ikke snakk om områderegulering med bymessig fortetting. Dessuten er det bare ti minutter ned til stranden og hyggelige spisesteder, sier Wilhelmsen.

Det er ikke på noen måte i en norsk koloni hun holder hus.

- Det er stort sett bare spansktalende i dette området. Heldigvis kan jeg snakke spansk flytende. Det lærte jeg meg gjennom alle feriene her og gjennom spansk grunnfag på universitetet. Mine aller beste venninner er spanske, helt fra ungdomsårene, sier Wilhelmsen, som ikke har tenkt på å legge årene helt i ro.

- I og med at jeg kan språket flytende og kjenner eiendomsmarkedet med alle deres fallgruver, vurderer jeg å bistå folk som går med drømmen å kjøpe feriehus i Spania. Jeg kjenner systemet, forsikrer hun

- Men nå tenker jeg først og fremst ferie. Det er det kroppen min trenger nå. Ha det!

Følg Akersposten på Facebook