RØA: – Det hadde vært kult å spille på landslaget en dag og fått en proffkontrakt med et bra lag i utlandet, smiler Markus.

Hvilken klubb?

– England er det største landet med Premier League, så Liverpool hadde vært kult å spille i, sier Markus.

Mens 15-åringen mest sannsynlig må bytte klubb etter hvert for å kunne spille på et høyere nivå, så er forutsetningene noe enklere for søster Martine. Hun kan gå gradene i Røa og etter hvert spille toppfotball med Røa Dynamite Girls.

– Det er bra for meg at jeg kan utvikle meg og til slutt spille på Dynamite Girls her, men det er ikke like bra for guttene, som må bytte lag etter hvert når de blir eldre, sier Martine.

Selv sier hun at hun har villet spille for Røa Dynamite Girls siden hun var fem år gammel.

– Jeg så mamma spille, og etter det ble jeg interessert i fotball. Jeg drømte om å spille der jeg også, forteller 11-åringen, som fyller 12 i september.

Var med mamma Kristine på treningsleir

Og det er nok foreldrene Kristine og Thomas som kanskje har bidratt til at Markus og Martine tok steget inn i fotballen.

Kristine spilte tross alt 282 kamper for Røa, 23 landskamper, og ble serie- og cupmester til sammen åtte ganger. Pappa Thomas Wæhler spilte blant annet i eliteserien med Strømsgodset og Lyn.

Jeg husker at mamma var proff i Røa, og så vokste jeg opp med å være med på Røabanen og på treningsleirer i utlandet, så det har vært fra jeg var liten. Det er det jeg husker fra bilder i hvert fall, sier Markus.

Nå spiller han på G15-laget under ledelse av morfar Ole-Bjørn Edner og beskriver seg selv som en målsugen angrepsspiller, men på grunn av en bruskbit i kneet som hadde plaget han lenge, ble han operert tidligere denne sesongen.

– Jeg synes det er kjedelig å være skadet og ikke få gjøre det jeg liker best, men jeg prøver å gjøre det beste ut av det. Jeg gleder meg veldig til å spille igjen, forteller Markus.

Også Lillesøster Martine spiller på midtbanen, og har vist seg frem både på J12- og J14 lagene, og hun har bemerket seg. Senest under Norway Cup i sommer for J14-åringene scoret hun fire mål i én og samme kamp.

Det er veldig gøy å spille med dem, så jeg har noe å strekke meg etter, sier Martine.

Hvordan har det vært å vokse opp i en fotballfamilie, Markus?

– Det har vært kult. Man får spille fotball hele tiden hvis det ikke er skader i veien. Man er på banen hele tiden, man får trent, og holdt seg i form, forklarer han.

Blir det mye fotballprat hjemme?

Ja, det er mest det det går i, men det er også det vi driver med. Vi snakker om treninger, kamper og alt som skjer i hverdagen, sier Markus.

Også Martine bekrefter at det blir en del fotball.

– Det blir fort seks til syv dager i uka, smiler hun.

Det blir mye fotballprat og mye fotballtrening, og ser dere også fotball på TV?

Vi ser på ganske mange fotballkamper når det er mulig, men vi har mange treninger og kamper, så vi rekker ikke å se så mange. Men vi prøver å se så mye vi kan, bekrefter Martine.


Heier på Messi og Thiago

Og når de ser fotball på TV går det sannsynligvis helst i Liverpool eller Manchester United. Pappa Thomas og Martine er Liverpool-supportere, mens morfar Ole-Bjørn heier på sistnevnte. Likevel går det nokså fredelig for seg.

Han har likt Manchester ganske godt, spesielt da Solskjær var der som trener, men vi ser ikke så mange kamper med han, og han liker best å se på gode fotballkamper. Så hvis Liverpool spiller godt en kamp, så synes han de er gode, og så tenker vi ikke så mye på at han er Manchester United-fan når vi ser på kamper sammen, forklarer Markus.

– Men hva med forbilder?

Markus har heiet på Lionel Messi siden han var liten, mens Martine ser mot Liverpool.

Det er en midtbanespiller på Liverpool som heter Thiago, og han er ganske lik spiller som meg, så han liker jeg veldig godt, og så liker jeg Caroline Graham Hansen godt, avslutter Martine.