ULLERN: - Nå har vi hatt en god pause hvor vi ikke har spilt så mye kamper. Så hadde vi en kamp mot Storhamar nå, så det var deilig å kjenne at man kommer litt i gang igjen etter mesterskapspausen, sier Freja.

Forrige sesong spilte hun annenfiolin bak Marthine Svendsberget, men da Hamar-jenta gikk, først til tyske Neckarsulmer Sports-Union, og så videre til Storhamar, rykket 23-åringen opp som førstevalg.

Og hun har levert så langt, og med sine 63 scoringer på elleve kamper, er hun nummer seks på toppscorerlisten totalt i Rema 1000-ligaen.

- Når man får litt mer tillit og mer ansvar, vokser man inn i den rollen. Det har vært deilig at det har fungert, og så må man fortsette å trene, smiler 23-åringen

Selv var hun ikke i tvil da hun signerte en ny avtale.

- Jeg føler at vi har noe veldig bra på gang i Aker. Det er en klubb som jeg føler at jeg kan utvikle meg videre i. Da var det ikke noe tvil om at jeg hadde lyst til å spille videre her ett år til, forteller venstrekanten.

Molde stakk av til pause

Molde er en av favorittene til å ta medalje i Rema 1000-ligaen og ligger så langt på en fjerdeplass, men Aker hang greit med de første 19 minuttene, til 11-11.

- Det var mye tempo i første omgangen, og vi spiller egentlig veldig bra de første 20 minuttene, sier Freja.

Selv var hun Akers klart beste spiller med åtte scoringer på ni skudd den første halvtimen.

- Det var godt at det satt egentlig og så må man bare fortsette når jeg får så mye utspill og vi kjører mye etter, og så er det deilig å sette de ballene jeg får, sier Aker-spilleren.

Men så ble det atskillig tyngre for Aker, og Molde gikk fra 11-11 til 17-12 på fem minutter.

- Vi klarer ikke å spille på det nivået lenger enn de seksten-sytten minuttene og så kommer feilene. Vi er slitne og det er mulig at de er smartere enn oss. De viser jo styrke med å gå fra til pause, sier trener Lars Abelsen.

Men bakover slet Aker stort hele omgangen, og hadde store problemer med å tette igjen forsvaret hvor 21 baklengs sier det meste.

- Vi har snakket mye om det og vi hadde en plan. Vi ryker jo i duellene, men de er bedre enn oss, sier Abelsen.

Likevel peker han på at Molde har spillere som Rema 1000-ligaens toppscorer Mona Obaidli, og ikke minst europamester Thale Deila.

- Thale Deila er en internasjonal spiller og hele Europa vil ha henne. Når hun kommer med sine kilo, så ryker ganske mye i første omgang, og i andre omgang med Mona Obaidli. Det er klasse, sier Abelsen.

Med 21-16 ledelse til Molde inn til pause, luktet det ikke akkurat svidd av det offensive spillet til Aker.

- Det blir akkurat som om vi mister litt tenningen og så har vi ikke så mye flyt, som gjør at det blir mye en og en, og litt hakkete. Så jeg føler ikke at vi får den flyten som vi trenger egentlig, for når vi gjør sånne dumme feil, så får vi kontringer i mot med en gang, sier Freja.

Etter hvert kom Aker inn i det igjen anført av Ine Grimsrud for å nevne noen, og til slutt endte det med 35-29 i Ullern Flerbrukshall. Men trener Abelsen etterlyser litt mer læring.

- Vi faller ut av konseptet to ganger i kampen, synes jeg, og det må vi begynne å lære av. Mot de beste blir vi så straffet. De er så mye mer kyniske og tar det vinduet når vi er sårbare, og straffer oss så hardt. Plutselig ser vi på tavla og så er vi hektet av, og det går helt åpenbart litt på det mentale hos jentene, sier han.

Først Larvik, så Romerike Ravens

Etter tolv serierunder står Aker med seks poeng etter tre seiere. Heldigvis for Aker er det nok ingen som rykker direkte ned denne sesongen siden serien utvides, og de som kommer sist må spille kvalifisering mot det tredje beste laget i 1. divisjon.

- Jeg føler egentlig at vi har sjanse til å ta litt flere poeng nå i andre halvdel av sesongen. Vi har trent bra i mesterskapspausen, sier Freja Christensen.

Kommende lørdag venter Larvik, som bare tapte 32-29 for serieleder Vipers, før Romerike Ravens venter helgen etter. Den kampen spilles i Oppsal Arena.

KAMPFAKTA:

Aker Topphåndball 29 (16)

Molde Elite 35 (21)

Rema 1000-ligaen håndball, kvinner

Ullern Flerbrukshall

Aker: Maren Austmo Pedersen, Tora Charlotte Tande-Elton - Maria Keiserås Haugen 3, Lea Tidemann Stenvik 3, Oda Caroline Mørk, Henriette Jarnang 3, Mari Myrland 1, Selin Kamburce, Marie Louise Moen Berg 1, Ine Grimsrud 3, Marielle Daae Nordvang 1, Marie Loka Øydna 1, Mia Kristin Syverud 3, Freja Emilie Winther Christensen 10 (3), Sofie Donna Aasland Lae, Ida Nilsen Solberg.

Målscorere Molde: Mona Obaidli 8 (1), Rikke Larsen Øyerhamn 5, Thale Rushfeldt Deila 6, Christine Karlsen Alver 1, Johanne Halseth Nypan 4, Sherin Obaidli 4, Elise Skinnehaugen 3, Celina Vatne 2, Synne Fossheim 1, Anastasija Marsenic 1.

Utvisninger: Aker 1x2 min. Molde 1x2 min.

Tilskuere: 350

Dommere: Sondre Liltvedt og Petter Eia Lien.