RØA: – Jeg var litt nervøs før matchen. Det er matchen jeg må vinne, for jeg har mange gode kompiser, og broren min er en del av det laget. Det var veldig viktig, og nå kan jeg legge meg i fred og ro, smiler Fredrik.

Ikke bare fikk Ready en etterlengtet seier etter to tap i serien, men 19-åringen er som kjent vokst opp i Røa hvor han spilte sammen med Jesper i ti år.

Det er deilig å slå han. Han snakker så mye, så det er deilig å sette han litt på plass, ler Fredrik.

Han snakker mye?

– Ja, han går rundt på banen hele tiden, sier Fredrik med et smil.

Jesper tar tapet og ertingen med stor ro.

Vi har spilt bandy sammen siden vi begge startet med bandy her i Røa, og det er han og noen av de andre som sitter der inne som har sørget for at det er bandy jeg fortsatt driver med, sier Jesper.

Hvordan da?

– Ved godt vennskap og bandyglede, rett og slett. Det har alltid vært gøy å spille med dem jeg har spilt med, forklarer Jesper.

LES OGSÅ: Brødrene Fredrik (19) og Herman (17) klare for kamp som rivaler: - Det blir jo veldig spesielt

Fra 1-0 til 1-5

Men nå var det Jesper og Røa som rystet storfavoritten Ready litt da Ready-keeperen reddet skuddet til Røa-kaptein Mikkel Hæger, og Jesper gjorde ingen feil da han fikk sjansen på returen.

Det var kanskje ikke så mange som så den komme, men vi i Røa har alltid troen på at vi skal kunne slå gode lag selv om vi er underdogs med god margin, mener Jesper.

Han mener at de hang med litt i starten.

– Det var kult å se at vi klarer å holde følge med de lagene som sikter på toppen i år selv om vi er nye i eliteserien, sier Jesper.

Men så fant Fredrik Nordby og Ready nettmaskene etter femten minutter, da 19-åringen fikk en fin pasning fra Carl Isac Jerner, og satte den i hjørnet.

Det var bra spill av laget, og så får jeg en pasning og så skyter jeg ballen i mål. Jeg er veldig fornøyd med det målet, sier Nordby.

Så skaffet Felix Emanuel Ljungberg straffe som han selv satte til 1-2 før Fredrik igjen var på farten, fikk ballen fra Martin Aleksander Kjellesvik Dregler, og satte den pent i krysset.

– Det målet var helt sykt. Det var først og fremst en veldig bra pasning av Dregler. Han spilte meg opp i en bra posisjon og da er det bare å løfte kølla og skyte, forteller Fredrik.

Med 2-1 til Ready til pause gjorde egentlig Ready kort prosess etter hvilen.

Nærmere åtte minutter ut i andre periode puttet Felix Emanuel Ljungberg 1-4 før Simon Johan Carlsson var sist på 1-5

Det er en viktig tid av kampen, for hvis Røa hadde fått en eller to scoringer, så hadde det blitt tett og jevnt, men hvis vi får det, så blir det avstand nok til at man kan konsentrere seg om sitt eget spill. Sånn sett var det viktig å få de tidlig i omgangen, sier Lars Christian Sveen.

36 minutter ut i omgangen dro Kristian Maryashin av et herlig raid før han slo til Simon Scott på bakerste stolpe, som enkelt satte inn 2-5 reduseringen.

– Det var ganske åpent mål, men jeg var på rett sted til rett tid, og bra timing, sier Simon Scott.

Men det hjalp lite mot Ready, for Gustav Hjalmar Eriksson satte først inn sin egen straffe til 6-2 før han dro av et par spillere, og økte til 2-7.

Det er deilig at det løsner, for jeg er ikke helt der jeg vil være. Jeg har litt å gå på, mener Eriksson.

Og avsluttet med å legge inn til Stian Bjørhovde Kavli, som bare dyttet inn 2-8 like før slutt.

– Stian er stor vet du, så det er vanskelig å misse han, det er bare å sikte på brystet, så står han og svinger den inn framfor målet. Han gjør mål med alt foruten kølla - det er vanlig, sier han spøkefullt.

Brutalt comeback i eliteserien for Røa

Dermed står Ready med fire poeng etter fire kamper, mens Røa fortsatt står uten poeng på like mange kamper.

Eriksson mener at Røa overhodet ikke er der de skal være ennå.

Vi får ikke helt spillet til å sitte, men det hadde vært kjedelig om alt funket perfekt hele tiden. Vi har ting å jobbe med, så det er bare å trene på, så kommer vi inn i spillet. Det er etter jul vi skal være på vårt beste, men det er viktig å få to poeng. Det er viktig å komme på vinnersporet igjen. Jeg er imponert over hva Røa og Patrick gjør. De har kommet et bra stykke på vei, sier Eriksson.

Røa på sin side har fått en blytung start på comebacket i eliteserien, men det skremmer ikke Røa-treneren.

– I de tre første matchene, så var vi helt på høyde med dem vi møtte. I den Sarpsborg-kampen, så var vi veldig bra i 90 minutter og så får de et enkelt mål. Vi er ganske fornøyde med innsatsen med tanke på at vi har tolv-tretten juniorspillere og vi har bitt bra fra oss i hver match, mener Røa-trener Lars Patrik Hed.

Simon Scott er imidlertid glad for å få debuten i eliteserien.

Det er ganske mye høyere tempo og nivå enn det var i 1. divisjon, men det er veldig gøy, og det er nye utfordringer, så man blir fort bedre, sier Scott.