VESTRE AKER: Det dårlige været, med dårlig sikt, mye snø, glatte veier, is, hålke og ikke minst mer eller mindre ufremkommelige gangveier og fortauer, har gjort at mange eldre sliter med å få gjennomført daglige behov, som legebesøk og handling av mat.

Ifølge Espen Watne Andresen, leder for Vestre Aker Frivilligsentral, har de fortsatt åpne dører i det gule huset på Vinderen, og tilbudene er fortsatt tilgjengelig. Frivilligbussen kjører fortsatt, med tilbud om skyss til og fra alt fra viktig handling til legebesøk.

Til tross for tilbudet, ser de hos frivilligsentralen at flere og flere holder seg hjemme.

Alle har et ansvar

Andresen legger vekt på at kommunen og butikk- og gårdeiere har delt ansvar. Hvis alle hadde tatt ansvar for å fjerne snøen utenfor egen butikk og mot fortauet, så hadde ikke de eldre sittet fast, påpeker han.

– Når vi ser så store mengder snø, så kommer ikke rullestolbrukere og eldre med rullator seg frem, og da velger de heller å bli hjemme, sier Andresen.

Andresen forteller videre at det blir ikke noe bedre når temperaturen stiger i løpet av helgen, og snøen blir til is og hålke. Da blir det enda glattere, og han håper derfor alle kan gjøre en innsats sammen for å fjerne store deler av snøen sammen.

Les også hvordan det gikk med Akerspostens frilansjournalist Bjørg Duve, da hun skulle ut på farten 2. januar:

Jeg fikk en pangstart på 2023

Ingen t-bane ovenfor Holmenkollen stasjon