SKØYEN: Cirka 130 personer møtte opp til fest i Skøyen menighetshus i uken som var. Glade folk i alle aldre strømmet inn i lokalene som var dekket til middag. De første vi møter er hele bydelens "Mama", leder av Ullern frivilligsentral, Esther Marie Lier og Hege Grelland, avdelingsleder NAV Ullern.

Unikt samarbeid

– Vi er veldig stolte av å ha fått til dette. Dette er et samarbeid mellom lovpålagte tjenester representert ved Nav og frivillighet i bydelen. Samtidig har vi hele bydelsadministrasjonen og politikerne i ryggen. Målet er at vi skal bli bedre kjent med hverandre og at de nye beboerne skal få vite hva bydelen har av tilbud, sier en hoppende glad Lier mens gjestene strømmer på.


– Det er et helt unikt og spennende samaarbeid som jeg tror ikke er prøvd før. Det er et felles løft, hvor hele bydelen er med for å ønske alle de som skal bosettes i bydelen velkommen. Dette er en start på det å skape felles møteplasser, sier Grelland.

Dans og kjente fjes

Nesten halvparten av gjestene er frivillige. Det er mange kjente bydelsansikter å se og politikere fra alle partier i bydelsutvalget deltar som frivillige. Praten går løst og ledig ved bordene og språkvansker er til for å overvinnes.


Leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen, var en av dem som ønsket flyktningene hjertelig velkommen og fortalte om innsatsen til frivillige og hva bydelen og Ullern frivilligsentral kunne tilby.

Etter middag ble det afrikansk dans og flere musikalske innslag. En trio fikk en del av gjestene, voksne og barn, til spontant å begynne å danse. Barna hadde en egen krok med matter og leker.

Språk er viktig

Siden ble det kaffe og kaker og Akersposten fikk anledning til å snakke med noen av flyktningene.

Mahmoud er 28 år og kommer fra Syria.

– Jeg kom til Norge for litt over et år siden. Jeg bor i Ullern er blitt veldig godt mottatt. Nå er jeg frivillig i Frivilligsentralen og går på norskkurs for å lære språket ordentlig, sier Mahmoud, som er utdannet økonom.

At han allerede behersker språket, viste han ved å oversette flere av talene til arabisk under arrangementet.


Yemane og Ginborwke er gift kommer fra Etiopia. Ginborwke har kommet til Norge gjennom familiegjenforening, mens Yemane har tatt mastergrad i kjemi i Norge.

– Jeg trives godt og har arbeidspraksis ved kjemiavdelingen ved Matnat på universitetet. Jeg lærer også norsk for profesjonelle, for det videre arbeidet. Å lære språket ordentlig er viktig for å integrere seg, sier Yemane, som også jobber med leksehjelp gjennom Røde Kors.

– Jeg jobber nå på Ullern Frivilligsentral og lærer norsk, sier Ginborwke.

Esther Marie Lier kommer bort til oss.

– Er ikke dette flotte folk og er ikke dette et flott arrangement? jubler den utrettelige frivilligentusiasten.

Vi slutter oss til det.


FLERE SAKER PÅ AKERSPOSTEN.NO:

– Mobber et helt boligstrøk

"NRK Brennpunkt brennemerker Montebello"

Her kommer nye Huseby

Høyblokker langs Mærradalen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!