BJØRNSLETTA: – En person er pågrepet. Vedkommende skal nå i avhør, opplyser politiadvokat Mona Brandmo i Oslo politidistrikt til VG fredag.

Gjerningspersonen skal ha truet en ansatt med et håndvåpen og dratt fra stedet med et pengebeløp. Hvor stort beløp gjerningspersonen kom seg unna med, ønsker ikke politiet svare på.

Løslatt og erkjenner ikke straffeskyld

Fredag ettermiddag skriver VG at politiet har løslatt mannen i 40-årene som ble pågrepet.

Han er siktet for grovt ran, men erkjenner ikke straffskyld.

– Han ble dimittert nå etter avhøret. Vi har vurdert det dit hen at det ikke er gjentakelsesfare eller unndragelsesfare. Han er en norsk statsborger og har ikke planer om å gjøre seg utilgjengelig. Vi kan heller ikke se bevisforspillelsesfare i så stor grad at vi må fengsle han, sier politiadvokat Mona Brandmo til avisen.

Politiet gjenkjente mannen på videoovervåking fra stedet, og torsdag ettermiddag ransakte de en bolig i Oslo som de mistenkte var hjemmet til den siktede.

– Vedkommende var ikke hjemme, så politiet la igjen en lapp om at de hadde ransaket boligen og ba vedkommende om å ta kontakt – noe han gjorde, sier Brandmo.

Under ransakingen ble det ifølge politiet gjort funn som styrker mistanken mot mannen.

Det var Shell Bjørnsletta i bydel Ullern som ble ranet mandag kveld.

Gjerningspersonen skal ha truet en ansatt med et håndvåpen og dratt fra stedet med et pengebeløp. Hvor stort beløp gjerningspersonen kom seg unna med, ønsker ikke politiet å si noe om.

(©NTB)

Les mer om ranet her