LILLEAKER: – Døren til Ullern kultursenter åpner klokken 10.00 og stenges klokken 15.00, sier Sivertsen, som legger til at om ettermiddagen og kvelden er det ungdommen som bruker huset og fyller det med liv og røre. Det offisielle navnet er Stoppestedet kulturhus.

– Her holder Ullern kultursenter til, og vi vil så gjerne at flest mulig skal kjenne til at vi finnes akkurat her – på stoppestedet til 13-trikken. Jeg blir veldig glad når døren åpner seg og nysgjerrige ansikter kikker inn for første gang. Det er topp! sier Sivertsen, som blir like glad når de trofaste kommer tilbake til stedet for dem over 60 år.

– Det betyr at vi har oppnådd at folk har en følelse av å høre til, at dette er deres sted, hvor en kan hente opplevelser, treffe mennesker eller være aktiv deltaker som frivillig.

Hva finnes i bydelen?

– Vi opplever at mange som kommer innom hos oss, ikke er klar over hvilke gode tilbud innbyggerne har tilgang til i denne bydelen. Derfor arrangerer vi her på Kultursenter et eget informasjonsmøte. Vi vil så gjerne at folk skal vite om at det er hjelp å få enten det er på det psykiske eller fysiske området eller om det er snakk om hjelp til rent praktisk ting, sier Sivertsen, som opplyser at informasjonsmøtet skal gå av stabelen mandag 29. august klokken 12.00 med representanter fra bydelen.

– Se på de første sidene i programmet. Der er mye av dette omtalt. Her finner en mange av de tilbudene jeg snakker om, og en ser hvor en kan ta kontakt.

– Et av de viktige telefonnumrene er?

– 950 71 048. Det er til Innbyggerkontakten. Hun vil kunne svare på mangt og meget, men også veilede videre, slik at en finner fram til de rette personene eller stedene.

Hjelp å få

Bydelen har for eksempel et eget team for rask psykisk helsehjelp. Ønsker en å endre på levevanene, kan frisklivssentralen være stedet å oppsøke. En del rammes av kreft. Bydelen har en egen kreftkoordinator. Det er en del som merker at det butter imot når det gjelder det å huske. Da kan det være godt å komme i kontakt med hukommelsesteamet. Blir hjemmesituasjonen vanskelig i en kortere periode, kan trygghetsavdelingen for eldre være stedet å kontakte.

– Jeg oppfordrer alle til å se på informasjonen helt i begynnelsen av programmet. Her står det mange nyttige opplysninger samt telefonnumre, sier Sivertsen, som forteller at representanter fra flere av disse teamene kommer på informasjonsmøtet.

Buss og frivillighet

Rosa busser er et tilbud de over 67 år har gleden av å kunne bruke. De kjører på kryss og tvers i bydelene Ullern, Vestre Aker, Nordre Aker, Sagene, Bjerke, Alna samt Marka. Det vil si Sørkedalen, Solemskogen og Maridalen. Ønsker en å bruke bussen til Kultursenteret, er adressen Sponhoggveien 2.

– Representanter fra Ruter kommer til Kultursenteret denne informasjons-mandagen.

Mange innbyggere er kjent med Ullern Frivilligsentral både som frivillig, men også for den hjelpen en kan få fra folk der. Den drives av Kirkens Bymisjon med støtte fra bydelen.

– Fra tid til annen trenger en litt hjelp. Da er Frivilligsentralen stedet å kontakte for å høre om de kan gi en håndsrekning. På Kultursenteret oppdager vi at det er en god del som ikke vet om denne muligheten.

I forbindelse med møteserien MandagsSTOPPEN, er seniorveilederen å treffe på Kultursenteret. Hun kommer også på informasjonsdagen 29. august.

– Vedkommende er med på MandagsSTOPPEN, men like viktig er det at hun er til stede i kafeen etterpå, slik at folk kan ta kontakt og spørre i vei om det er lurer på. Hun er her nettopp for å høre på hva du lurer på og hjelpe deg til å finne svarene.

Angår livene våre

– Programmet denne høsten på MandagsSTOPPEN, angår livene våre på ulike måter. Jeg synes det er et kult program – alt fra mye praktisk i forbindelse med brannforebyggende tiltak og hva som finnes innen velferdsteknologi, og til hva som foregår – eller ikke foregår – i hjernene våre, sier Sivertsen og legger til at denne høsten var det flere temaer som ville inn i huset, slik at MandagsSTOPPEN byr på hele ni møter. Opprinnelig var det satt opp seks.

– Er det temaer folk gjerne vil vite mer om, eller bydelen ønsker å fortelle om til innbyggerne – ja, så gjør vi så godt vi kan for å få til det.

Denne gangen ble møteserien MandagsSTOPPEN utvidet.

– Vi vet av erfaring at det kommer mange mennesker når utbygging står på programmet. Denne høsten er det administrerende direktør i Mustad Eiendom, Olav Line, som møter Akerspostens nyhetsleder, Vidar Bakken. Da er det området fra Lilleaker til Lysaker, som står på programmet.

Å gå videre i livet

– Stortingsrepresentant og Utøya-overlevende, Kamzy Gunaratnam, kommer og snakker om det å gå videre i livet, sier Sivertsen, og legger til at hun regner med at vi alle har opplevd å måtte gå videre fra ulike hendelser i livet.

– Jul kan for mange være en vanskelig tid. Mange har sorg knyttet til høytiden blant annet fordi mennesker en har kjær ikke lenger lever. Sogneprest Jorund Andersen i Ullern, kommer og snakker om når sorgen banker på, sier Nina Sivertsen. Hun håper at flest mulig vil bruke Ullern kultursenter og plukke med seg gode opplevelser, viktig informasjon samt noe en også kan fylle magen med.