RØA: Etter litt virring rundt på det nye torget på Røa ble jeg nærmest magisk trukket mot det som på folkemunne kalles Røas indrefilet. Et lite felt bak torget som er asfaltert med den trendy og visstnok miljøvennlige røde asfalten. Bak en lang rekke med sykkelstativer, til irritasjon for noen og glede for mange,, fortalte google meg at det skulle ligge noe nytt og spennende, dette må testes!

Det jeg lette etter var dog en annen filet, eller en slags filet i hvert fall. Hvor har nå denne hamburgerrestauranten gjemt seg? Ved perrongen og ned trappen til senteret dukket det opp et neonskilt, verdig enhver ekte burgersjappe!

JØNK! lyste det fargesprakende mot meg. Ah, du milde skaper, jeg håper dette er bra, tenkte jeg i det stille.

Plundret litt med bestilling

Vel inne i den litt bortgjemte restauranten måtte jeg til pers på en slags ipad for bestilling. Anmelder er ikke så gammel, men heller ikke så ung, men man har vel akkurat rukket å vokse opp med data. Lkevel må jeg innrømme at det er litt irriterende å bli møtt med nye grensesnitt omtrent uansett hva man gjør, eller hvor man er. Intet unntak her altså.

Jeg plundret litt med navigeringen, da man jo gjerne også vil se litt på hva som tilbys. En hyggelig fyr stakk fort hodet opp fra "grytene" og ville gjerne at jeg heller bestilte av ham. Dette var tydeligvis en enda mer utålmodig kar enn undertegnede. Etter litt anbefalinger om hva man burde spise på dette stedet, endte jeg på en classic, med husets dressing, pommes frites og en vaskeekte Coca-cola.

Etter noen ganske få minutters venting fikk jeg satt tennene i en passe stor enhånds burger, tilforlatelig pakket inn i en dryppfri papirpose og et passe stort pappbeger til potetene. Plutselig var jeg på Manhattan. Nå er kanskje ikke New York verdens burgerhovedstad, men gode burgere har de, og det man ikke får i NYC, det får man som kjent ikke i det hele tatt.

Fine smaker

Dette var rett og slett en god hamburger! De kommer her standard som doble, altså to ganske tynne kjøttstykker oppå hverandre. Dette ble veldig fine smaker, godt og perfekt stekt kjøtt, friske grønnsaker, deilig og passe saftig brød som også elegant sugde til seg dressing og saft fra innholdet.

For ordens skyld; det ble ikke gitt instruksjoner på steking, men den kom medium rare, slik ihvertfall undertegnede liker det. Anmelder er helt sikker på at man kan få den stekt som man vil, dersom man spør.

Den ekstra riflede pommes friten, var riktig fritert og bra saltet. Her ville nok selv Arendal-heltene Jan Tore og Vidar nikket anerkjennende! Restauranten har også en egen slags "blandings" eller husets dressing som den heter her (house dressing dip), helt super som side order til pommes friten.

Pommes friten kommer standard med det erkenorske grillkrydderet, men det var problemløst å bare få dem med salt. Denne sideretten uttales for øvrig "påmm fritt", så det er avklart én gang for alle.

Ta med eller bli

I det hele tatt et svært positivt tilskudd til burgersjappe-porteføljen i bydelen. Lokalene er spartanske, men funksjonelle, det går altså fint an å innta måltidet i selve restauranten.

Et irriterende og kjent problem på mange slike steder er at brusen er for varm. Her passerte den såvidt, men et par knepp til på kjøleskapet vil gjøre susen!

På veggene henger det et par kule bilder, ellers er det ganske ordinært, men det er ikke dette man kommer for, på et slikt sted.

Terninkast: 5