Etter 16 år ved Ullern Frivilligsentral har virksomhetsleder Esther Marie Lier takket for seg, i trygg forvissning om at sentralen blir drevet videre på beste vis med Emilie Rygh Hestnes ved roret.

– Alt har sin tid, sier Esther. – Og det er klart jeg kommer til å savne å være her til daglig, men nå er tiden inne til å takke for meg som leder her på sentralen.

Det er selvfølgelig både vemodig, rart og sikkert litt lettende også for Esther å fra nå av "bare" skulle være litt mentor for Emilie, rart å gi fra seg styringen ved Ullern Frivilligsentral.

– Det er jo det, men jeg er helt trygg på at sentralen er i de aller beste hender. Emilie er ung, sprek, erfaren og ikke minst klok, så jeg gleder meg til å få se henne utfolde seg som virksomhetsleder her på Ullern, sier Esther.

Nye frivillige ønskes velkommen

Hun føler at hun "forlater" en frivilligsentral som blomstrer.

– Vi har en veldig fin gjeng frivillige her som gjør en fantastisk innsats, og vi har plass til flere. Emilie blir tatt i mot med åpne armer av alle sammen, og når det er sagt tar vi også selvfølgelig alltid i mot nye frivillige. Vi får aldri for mange gode hoder, hjerter og hender, og vi har det virkelig kjekt i dette lille, røde huset vårt. Her senker alle skuldrene, og frivilligheten lever i beste velgående her på Ullern.

Esther ønsker også å sende en oppfordring til de som ønsker besøk og kontakt med frivillige.

– Har du lyst på besøk, noen å gå tur med eller kanskje å være en del av et fellesskap på Ullern Frivilligsentral, så ikke nøl med å ta kontakt med Emilie!

Besøkstjenesten i bydel Ullern

Esther snakker varmt om det å koble mennesker med felles interesser sammen. Hun har brukt mye tid på nettopp dette.

– Besøksvenn er en fin ordning, her gjør vi vårt beste for å koble "riktige" mennesker sammen. Gjennom slike tiltak oppstår mange nye og gode vennskap. Og det er klart det er rart og vemodig å slippe taket i alt dette, men det skal også bli veldig deilig å slippe presset. Og da får jeg også mer tid til annet frivillig arbeid, blant annet i Bymisjonen, som jo er min grunnpilar, sier Esther.

Emilie:

Med 12 år i Kirkens Bymisjon på Stovner er det all grunn til å tro at Emilie er veldig godt rustet til å ta over Ullern Frivilligsentral, selv etter etter Esther.

– Mye av det jeg ser og har vært involvert i så langt her på Ullern, er kjent for meg, men både stedet og menneskene er nye, så jeg tar til meg alt jeg kan av informasjon. Og hittil har det vært en fornøyelse å være her!

Emilie har selv lagt ned en skikkelig jobb på Stovner for at hennes etterfølger - og ikke minst de mange hundre frivillige hun jobbet med der – skal få en velsmurt hverdag uten henne.

– Esther har gjort en tilsvarende jobb for å legge til rette for meg her, og jeg setter virkelig pris på mottakelsen jeg har fått på Ullern frivilligsentral. Jeg gleder meg til å bli kjent med både deltakere og alle de frivillige som jobber sammen for lokalsamfunnet her, og vi skal jobbe godt for å få enda flere med på laget.

Emilie er også veldig glad for interesen blant de frivillige til å bli besøksvenner.

– Flere frivillige ønsker å bli det, ja og det gjør at vi med glede tar i mot flere besøksverter - altså mennesker som ønsker å få besøk. Vi jobber hele tiden for å gjøre gode koblinger mellom vert og frivillige der like interesser står sentralt, sier Emilie.

Hun oppfordrer alle som ønsker besøk av frivillige, noen å gå tur med eller å være del av et fellesskap å ta kontakt med Ullern Frivilligsentral.

Gir og får

Esther og Emilie er skjønt enige om at frivillighet er både å gi og å få.

– Frivillighet utvikler oss, sier Esther. – Nå er det fint å kunne gi stafettpinnen videre. Jeg er så takknemlig for mine 16 år her på Ullern Frivilligsentral og for alle de gode menneskene jeg har fått møte - kolleger, frivillige og ikke minst våre deltakere. Nå skal det bli godt med litt mindre ansvar.

Men litt skummelt synes hun det er å takke for seg.

– Det er jo det, men det er fint å skulle "overlevere" det hele til Emilie, både ansatte og frivillige, tiden er moden for det. Ullern Frivilligsentral handler om begeistring, engasjement og samspill med bydelen. Det kjennes i grunnen helt riktig at jeg nå avkler meg rollen som leder, og påkler meg rollen som frivillig. Jeg kan i hvert fall med hånden på hjertet si at jeg er utrolig takknemlig for mine 16 år her på sentralen. Og bare så det er sagt; når jeg kommer på besøk, da skal jeg ta de oppgavene jeg liker best - jeg skal i hvert fall ikke koke kaffe!

Esther abdiserer med et varmt smil og gode ønsker på veien videre til Emilie og til alle som er involvert i Ullern Frivilligsentral.

Frivilligmagasinet

I disse dager har også Ullern Frivilligsentral gitt ut en fersk utgave av magasinet "Frivillighet i praksis – en bærebjelke for enkeltmennesker og samfunnet". Magasinet er basert på frivilligheten i Frivilligåret 2022, og kan leses digitalt HER . Og alle som har tid og lyst oppfordres også til å komme innom Ullern Frivilligsentral for å hente ett eller flere eksemplarer – all hjelp med å få magasinet levert ut i bydelens postkasser tas i mot med stor takk! Adressen til Frivilligsentralen er Hoffsveien 25.