ULLERN: – Vi har vært heldige med været og det hjelper selvfølgelig. Veldig mange er slitne når de kommer i mål, men de kommer i mål med et smil om munnen, og har det gøy i målområdet. Jeg vil si at dette har vært vellykket selv om vi har en nedgang i antall løpere mot det vi hadde før, sier Nils-Einar Eliassen, styreleder i Ullern fotball og en del av hovedarrangørgruppen i Elveløpet.

Elveløpet så dagens lys helt tilbake i 2002 og debuterte med 30 løpere, mens mer enn 600 løpere hadde funnet veien til løpet i 2020 før koronapandemien gjorde at det ble avlyst i 2021.

I år var deltagerantallet nede i rundt 300 løpere.

Vi har lyst til å få med enda flere til neste år, sier Eliassen.

Hvordan skal dere få til det?

– Det er et godt spørsmål. Nå skal vi sette oss ned og evaluere årets løp, både hva vi gjorde i forkant og hva vi har gjort underveis her, og så vil en slik evaluering kanskje vise at vi får noen nye ideer. Men jeg tror at noe av det vi i hvert fall skal gjøre er å være enda mer synlige sånn at det ikke skal være noen tvil for de som bor i bydelen om at Elveløpet finnes, og hvilken dato det er, sier Eliassen.

I hvert fall var en god del av løperne ungdommer som enten spiller fotball eller håndball i Ullern.

Det er veldig mange som driver med idrett i klubben vår og det er jo bra, og så er det som jeg sier, at vi har plass til alle og ønsker å ha med alle. Vi kommer til å jobbe for å ha med dobbelt så mange løpere til neste år, forteller Eliassen.

Bildeserie

300 løp Elveløpet – stor bildeserie!

Mia løp for femte gang

Inntektene fra Elveløpet går ellers til barne- og ungdomsfotballen i klubben. Årets traseer gikk langs Lysakerelven, og har både 2, 5, og 10 kilometersløype som en del av løpet.

Det er strålende at traseen går i nydelige omgivelser langs Lysakerelven, som jo er en perle. Samtidig er det en veldig krevende løype med mye oppover og stier, sier Eliassen.

En av de lokale som hadde funnet veien til Elveløpet Mia Duvaas fra Røa IL. Hun løp fem-kilometeren i klassen J13-14 år, og hun har vært med en rekke ganger de siste årene, forteller hun selv.

– Vi begynte med det da vi var små og så har det blitt en tradisjon som vi har fortsatt med. Jeg tror det har blitt fem ganger eller mer, smiler hun.

Hvorfor Elveløpet?

Jeg har lyst til å løpe og støtte en god sak, sier Mia.

Til daglig spiller hun fotball for Røas J14 og forteller at hun har spilt siden førsteklasse.

Det blir ofte fotball tre ganger i uken. Det er gøy, jeg får vært med venner, og så er det gøy å spille fotball, sier hun.

Klassekompiser løp sammen

Ellers var også Ullern IF godt representert, og to av dem var klassekameratene Kristian Sætrom og Håkon Fosby, som løp i 11-12 års klassen.

Kristian spiller håndball, mens Håkon bruker mye av sin tid på fotballbanen.

Det går greit, vi er fortsatt venner, sier Kristian, og får støtte fra kompisen.

– Vi henger fortsatt mye sammen og vi er sammen på skolen, men vi er ikke så mye sammen på fritiden siden vi driver med forskjellige aktiviteter, sier Håkon.

Kristian løp fem-kilometeren og så ut som han hadde mer å gi da han løp i mål på Ullernbanen.

– Det var slitsomt, men jeg tror jeg kunne løpt litt mer, sier Kristian.

Håkon på sin side løp 2-kilometeren og var sånn passe fornøyd med løpeteknikken.

Det er en del oppoverbakker og en del nedoverbakker, så det er litt vanskelig å holde et jevnt tempo, og man må ofte ta seg en liten pause med å kanskje gå litt og ofte løpe for å ta igjen litt, sier Håkon.

Bildeserie

300 løp Elveløpet – stor bildeserie!