GRESSBANEN: – For meg er det det første NM-gullet, så det er veldig stort, og det er min siste sesong som junior, så det var min eneste sjanse for å vinne NM-gull med junior, sier Ole Robin.

19-åringen kom til Ready fra et svensk bandygymnas i Vänersborg.

Det har vært veldig enkelt å komme inn i spillergruppen, både på junior- og seniorlaget. Man ble tatt veldig godt i mot og alle snakker med alle, uansett alder og kjønn. Damelaget har fått trene med juniorlaget, så det har vært veldig fint å komme hit til Ready, sier Ole Robin.

Men det var ikke gitt at Ready skulle stå i en finale på juniorsiden.

– Vi hadde en ganske trøblete start med juniorlaget egentlig helt fram til slutten da vi begynte å spille litt for hverandre, og jeg tror det hadde mye å si. Det er jo en lagsport, så alle gutta må jo backe hverandre, sier Ole Robin.

Og det er ikke mye som slår å ta gull og bli toppscorer i finalen.

– Det var deilig det, smiler han.

Det er heller ikke mange som får anledning til å spille to NM-finaler på to døgn ettersom Ready også er klare for NM-finale for herrer.

Man vil jo selvfølgelig ta seg til finale og det har vi klart med begge lagene, så det er helt utrolig, smiler 19-åringen.


4-1 til pause

I åtte minus var det forholdsvis rolige åpningsminutter i finale på Gressbanen før det smalt.

1-0 kom etter ni og halvt minutt da kaptein Axel Wara Brekke slo corneren, og Ole Robin var lynrask på avtrekkeren da han satte inn ledermålet.

– Det var vel egentlig Fredrik som skal skyte, men så kom ballen i bedre posisjon for meg, så da må jeg ta sjansen. Og så satte jeg den. Det var utrolig deilig, sier Ole Robin.

Snaue fem minutter senere var han igjen på hugget med 2-0 scoringen, før Aleksander Peachey Lane Davies la på til 3-0, og Fredrik Nordby økte til 4-0 etter nesten halvtimen spilt.

Det er vel Wara som drar seg opp og vender opp i midten og setter meg opp rettvendt. Det er min favorittposisjon, og da blir det farlig, smiler Fredrik Nordby.

Bildeserie

Se bildene fra NM-finalen i juniorklassen mellom Ready-Hauger/Høvik

Så roet det seg og Hauger/Høvik var ikke borte vekk de heller og tre minutter før pause reduserte Thomas Nikolai Kay til 4-1 for gjestene.

– Jeg vet ikke om det var de som tok seg opp eller om det var vi som falt litt, men de ga seg aldri og det skal de ha kred for. Jeg synes vi gjør gode og dårlige perioder i matchen og i de dårlige periodene så slipper vi inn mål også, sier Fredrik.

Med 4-1 til pause tok det bare tyve sekunder før Readys Frans Elliot Jensegg Stange økte til 5-1.

Vi ble enige om at med en gang vi satte i gang omgangen, så skulle vi slå en langball, og den endte jo opp hos en av våre og da blir det jo nettsus da, sier Axel.

Arne Thoresen Os fra Hauger/Høvik tente et ørlite håp for Bærumslaget med 5-2 reduseringen, men så satte først satte ballen i eget nett, før Ole Robin la økte til 7-2 og Axel til 8-2.

Likevel var det Bærumslaget som var best på slutten med to reduseringer, men de kom aldri nærmere enn 8-4.

De gir seg ikke og de kom jo litt nærmere. Vi får en litt unødvendig utvisning hvor det kunne blitt litt spennende for deres del, men vi klarte å ro det i land, sier Axel.


Ny NM-finale lørdag

Dermed kunne Ready feire sitt andre strake NM-gull på juniorsiden, og trener Gustav Erikssen var nesten litt tom for ord etter finalen.

Det er bare en finale i juniorserien, men jeg ble litt rørt. Det er gøy, det har vært en reise og det har krevd mye jobb, men som jeg sa tidligere, så kom jeg til å være stolt av guttene uansett hvordan det gikk. At de fikk avslutte sesongen med gull er fantastisk, sier Eriksson.

Men er det den perfekte oppladningen til lørdag?

– Det er både og. Det tar mye energi med å stå der å skrike, forsøke å hjelpe dem til å gi alt, og gi instruksjoner. De vet hva de skal gjøre, men det er å gi påminnelser sånn at de gjør ting rett. Det er klart at man får mersmak av å se dem jobbe hardt og til slutt løfte pokalen, sier Eriksson.

Lørdag spiller nemlig herrelaget finale mot Stabæk med blant andre trener Eriksson, Fredrik og Ole Robin på laget.

Jeg gleder meg. Det er min første NM-finale og jeg har ikke så alt for mange finaler i mitt liv. Det er litt spesielt og litt nerver, men jeg bruker ikke å være så nervøs, så det blir nok mest glede, og en heftig opplevelse, sier Eriksson.