BYDEL ULLERN: – Vi hadde ikke klart å lage et så sprekt program uten innsatsen og innspillene fra de frivillige og fra bydelens innbyggere, fortsetter kulturlederen. – Deres medvirkning er alfa og omega.

– Folk har så mange gode ideer og de bidrar til at Kultursenteret både kan ha det gjenkjennelige preget sitt, men samtidig by på noe nytt og spennende, fortsetter Sivertsen. Det er viktig med det gjenkjennelige, men så må en hele tiden også komme med noe nytt.

– Det skal alltid pirre nysgjerrigheten når en åpner programmet fra Skøyen aktivitetssenter og Ullern kultursenter. Vi prøver jo så godt vi kan å skape det tilbudet folk ønsker å finne hos oss.

I godtebutikken

Bydel Ullern har to sentre for dem som er over 60 år. Ett ligger på Lilleaker. Det andre på Skøyen. Bydelen har satset på å kunne tilby to ulike steder for å skape et mangfold til innbyggerne. Det er litt som å gå i godtebutikken, en plukker litt her og litt der, og på den måten skaper en sine egne gode opplevelser.

– På Kultursenteret har vi både nytt og gammelt å by på. Mye godt en kan smake på her hos oss.

– Som hva da?

– Det blir en del om det digitale. Mange har smarttelefoner med kamera. Mange tar bilder og har på telefonen. I september og oktober har vi satt av noen kursdager, slik at en kan diskutere og lære litt om hvordan en skal skape gode bilder.

– Rent teknisk?

– Nei. En vil her se nærmere på hvordan komponere gode bilder, slik at det blir stas å dele opplevelser, sier Sivertsen og legger til at bilder kan være et viktig ledd i det å skape en god historie å bringe videre til andre. Facebook er svært ofte arenaen for å dele bilder.

– Det er en kjempefin måte å holde kontakt med familie og venner på.

Ønsker en å fortelle på gamlemåten – med ord – så blir det muligheter også her.

– Tre dager i november skal vi ha et skrivekurs. Det er mange som ønsker å skrive livserindringer.

Bærebjelkene

– Bærebjelkene er selvsagt med i dette programmet. Når det gjelder kulturforedragene på onsdagene, synes jeg det er blitt et spennende og variert tilbud. MandagsSTOPPEN har invitert spennende innledere og kulturopplevelsene på fredagene er en blanding av konsertopplevelser her på huset og steder vi skal besøke.

Tirsdager og torsdager er trim.

– Mange melder seg på til trim og kur,s så det er noe innbyggerne ønsker seg. Det er vi veldig glad for, sier Sivertsen.

Oslo er en aldersvennlig by, og Bydel Ullern har en egen medarbeider – bydelskoordinator for aldersvennlig bydel – som følger tett med i arbeidet med å legge til rette for de eldste i bydelen. Dette er et av satsingsområdene.

– Det er viktig at vi beveger oss, og det er viktig at vi skaffer oss gode opplevelser, sier Sivertsen. – Det er med på å skape gode liv og interessante hverdager.

Mat er også kultur

Mat er også kultur og mange legger veien innom kafeen (Kafé Uller) for en kaffe og vaffel. Er det noe nordmenn spiser når de besøker steder, så er det vafler. For mange er vaflene en smaksopplevelse.

– Det er vi glade for. Vi har denne høsten gjort litt om angående varmmaten. En kan nå også bestille en lunsj-tallerken, ikke bare middagsporsjon. Vi tror at mange kan tenke seg en varm lunsj-porsjon, sier Sivertsen. Hun snakker om at en nå tilbyr både liten og stor porsjon.

- En kan også fortsette med å ta med maten hjem, hvis en synes det er for tidlig med varmmat når senteret er åpent.

Deltakelse skaper stedet

– Vi hadde ikke vært det senteret vi er i dag, uten folks ønske om og medvirkning til å skape et sted de vil besøke igjen og igjen, sier Sivertsen og legger til at det bare er å komme og høste gode opplevelser sammen med andre når dagene blir kortere og vi beveger oss inn i den mørkere årstiden.

– Folks deltakelse skaper stedet!

– Er det noe spesielt du vil trekke fram fra programmet for Ullern kultursenter?

– Starten på foredragsrekken. Om Norges største hemmelige etterretningsorganisasjon og Harald Stanghelle, som skal snakke om den politiske situasjonen her i landet. Stortingsrepresentant Kamsy Gunaratnam kommer på MandagsSTOPPEN, sier Sivertsen og sier at når det gjelder kulturferdagene, vil hun trekke fram konserten «Broadway, Berlin, Buenos Aires». Det er en konsert som blant annet speiler den tyske kabaretens storhetstid og Brodway-musikalenes barndom. Det blir tre filmfremvisninger denne høsten.

– Du kommer til å digge denne høsten. Det er jeg ganske sikker på, sier en optimistisk Nina Sivertsen, som ønsker seg publikumstilstrømning til foredrag, konsertopplevelser og alt innen bevegelse og kurstilbud.

– Det er bare å komme og høste gode opplevelser hos oss sammen med andre.