SLEMDAL: Det var to spente representanter for skolens elevråd, Ragna Thorleifsson og Magnus Myrland, som sammen med direktør i Utdanningsetaten Marte Gerhardsen og skolens rektor Vegard Kjesbu ønsket H.M. Dronning Sonja velkommen til jubileumsfeiring på hennes egen barneskole.

Sang, dans og innsamling til SOS barnebyer

Den store skolegården fyltes raskt opp av elevene og deres familier, og utendørsdelen av programmet ble trygt ledet av Lise Raanaas Haavind og Christian Strand. Hyggelige gjester inntok scenen i tur og orden, og ikke minst gledet skolens egne elever både med fantastisk sang og dans, og muntre samtaler.

Et par av gutta røpet i en frisk sceneprat at de gledet seg mest til friminuttene og leirskolen dette året. Det er visstnok veldig mange søte jenter i 6. klasse. Og det var tydelig at Dronning Sonja koste seg fra sin "orkesterplass" foran scenen.

Dagen ble også benyttet til den årlige innsamlingsaksjonen i regi av skolen, som i år gav hele hele 128 000kr til SOS barnebyer. Bravo!

Laila, Torgrim og Tutta

Tre tidligere elever ved Slemdal skole, fra hver sin tidsepoke, Laila Stange, Torgrim Rolfsen og Suzann (Tutta) Pettersen, delte gjerne minner fra sin tid som elever ved skolen.

Laila Stange husket godt at det også var skole på lørdag, og sangen "I morgen er det søndag", som ble sunget hver lørdag ettermiddag. Og hun husker med glede barnekor, grilling, sommer og sol.

– Og så Guttemusikken, da - med alle gutta med kort, kort hår, sier hun og ler.

Torgrim Rolfsen husker aller best at de midt i skoletiden fikk høre 5000-meter løpet til Liaklev fra OL i St. Moritz i 1948 over høyttaleren.

– Det var så spennende - og det ble jo gull!

Suzann Pettersen – aka Tutta – har også veldig gode minner fra årene på Slemdal skole.

– Trivsel og trygghet er viktig - spesielt i barneskolen - og jeg er fantastisk fornøyd med skoletiden min her, selv om jeg kanskje var litt ofte på rektors kontor. På Slemdal knyttet jeg bånd som varer fremdeles.

Sceneshow og omvisning

Dagens elever fikk selvfølgelig også plass på scenen med blant annet sang, dans og et herlig sceneshow. Og det ble satt stor pris på at dronningen vår ønsket å delta på jubileumsfeiringen. Etter at sceneshowet var avsluttet med et imponerende trylleshow, var det tid for en omvisning på skolen for H.M. Dronning Sonja. Også den tok Ragna og Magnus seg av, sammen med Marte Gerhardsen og rektor Kjesbu.

Slemdal-elev fra 1947

Dronning Sonja begynte selv på Slemdal skole høsten 1947 , i tredje klasse, og gikk på skolen i fire år.

Nå har Slemdal vært gjennom en solid rehabilitering og har virkelig blitt en skole med moderne løsninger og fremtidsrettet teknologi. Og Dronningen var nysgjerrig på utvikling og modernisering av både skolebygget og i skolen generelt. Hun stusset riktignok litt da rektor Kjesbu kunne fortelle at elevene har matter i klasserommet de kan hvile seg på.

– Ikke når det passer dem, vel, kommenterte Dronningen.

Og hun anerkjente også hvor mye den teknologiske utviklingen betyr for undervisning og læring - og satte samtidig pris på at noe var gjenkjennelig fra hennes skoledager.

– Jeg må si jeg er glad for å se at det fremdeles brukes pulter i klasserommene!

Hun gikk også grundig til verks da pulter skulle sjekkes opp mot modellen hun kjente fra egen skoletid på Slemdal.

– Fine er de, men disse pultene har ikke like god plass til å gjemme ting i som de vi hadde i min tid her på skolen.

Dronningen er utvilsomt glad for og imponert over fremskrittene som gjøres, både med gode rom for elevene å være i og med teknologi som gir fantastiske muligheter i undervisningen.

– Men jeg er veldig glad for at jeg ser at bøker fremdeles er en del av skolehverdagen, sier H.M. Dronning Sonja.

Slemdal skole

Slemdal skole er en barneskole med elever fra 1.–7. trinn. Skolen ligger i bydel Vestre Aker, og har ca. 560 elever og 85 ansatte. Slemdal skole var ferdig rehabilitert til skolestart 2020, med moderne løsninger og fremtidsrettet teknologi. Skolen ligger sentralt, med kort vei til t-bane og gode bussforbindelser.

Slemdal skoles visjon er som følger: Å utvikle trygge og glade barn som er godt rustet til livet videre. På Slemdal skole skal våre elever få en "GOD START" på sin skolekarriere og videre liv.