Fra og med 4. august 2022 anbefaler Oslo kommune ved Vann- og avløpsetaten alle i disse områdene å koke drikkevannet.

Hva betyr dette?

Dette innebærer at alt vann som skal i munnen må være kokt først. Det gjelder vann som skal drikkes, men også vann som for eksempel brukes i kaffetrakter, til å lage isbiter med eller til å pusse tenner med.

Årsaken til kokeanbefalingen er funn av intestinale enterokokker og forhøyet nivå av koliforme bakterier i vannprøver. Ved slike hendelser varsler vi om kokeanbefaling rutinemessig ifølge føre-var prinsippet. Kokeanbefalingen er i samråd med helsemyndighetene. Alle berørte har fått varsel på SMS.

- Vi vet foreløpig ikke grunnen til forurensingen, men vi gjør det vi kan for å avdekke årsaken, sier seksjonsleder for vanndistribusjon i Vann- og avløpsetaten, Bjørn Rosseland.

Følg denne linken fr å finne ut om din adresse er omfattet av varselet

Gjør videre undersøkelser Vann- og avløpsetaten følger situasjonen nøye og tar vannprøver i området jevnlig de nærmeste dagene. Det er for tidlig å si noe om når kokeanbefalingen vil bli opphevet. Det tidligste mulige tidspunktet er søndag 7. august, dersom vannprøvene de neste dagene ikke viser tegn til forurensning.

Neste oppdatering om saken vil bli publisert på Vann- og avløpsetatens nettsider løpet av søndag 7. august.