FROGNER: I sitt aller første NM danset Alissa Margrethe Troxler Aarøe (15) seg til en femteplass da Oslo Skøiteklub arrangerte NM/LM i Sonja Henie Ishall i helgen.

– Det var så gøy å være med, og jeg er veldig glad for alle som støttet meg. Og så får jeg høre at «du skulle kommet på pallen». Da blir jeg jo veldig glad, sier Alissa.

Og 15-åringen var ikke så veldig langt unna en medalje etter at hun lå på en tredjeplass, men tidlig i friløpet var hun uheldig og falt. Totalt ble hun tildelt 66.35 poeng i klassen Debs A jenter.

– Det var derfor jeg ble litt lei meg, fordi hvis jeg hadde gjort det fine hoppet, så hadde jeg kanskje kommet på pallen. Jeg er veldig fornøyd med det kortløpet, men kan alltid gjøre det bedre. Det blir aldri perfekt, sier Alissa.

Men med femteplassen kvalifiserte hun seg til Novice A neste år, og er med det også kvalifisert til neste års NM.

– Det gleder jeg meg enda mer til, men da er det høyere krav, så vi får se hvordan det går. Da har jeg ikke så høye ambisjoner, sier Alissa.

Vil lande trippel

Sesongen er nå ferdig for kunstløperne. Alissa beskriver sesongen som bra, og gikk blant annet inn til en førsteplass under et Norges Cup-stevne i Tromsø.

Sammenlagt ligger hun nå på en sjetteplass sammenlagt i sin klasse i Norges Cup.

– Jeg ligger på tredje-fjerde-plass gjennom alle konkurransene, men så fikk jeg en betennelse i leggen, så jeg var litt borte. Det er derfor jeg har vært litt ustø på isen, og så fikk jeg korona. Det er en bedre sesong enn det jeg har hatt så langt, sier Alissa.

Og 15-åringen fra Ullern har selvsagt ambisjoner på isen.

– Jeg skal opp et nivå, så jeg vil jo bli enda bedre og lande trippel. Jeg trener hardt og vil komme så langt som det går an. Jeg føler at jeg blir bedre for hver dag, sier hun.

– Hva er drømmen?

– Tja, drømmen er å kvalifisere meg til et VM, sier Alissa.

Da må det trenes, og Oslo Skøiteklub-løperen sluntrer ikke unna.

– Jeg trener fem ganger i uken, og da har jeg morgentreninger og ettermidagstreninger. Så det er en del trening, men det er veldig gøy da, sier Alissa, som til daglig går på NTG-U.

– Liker fortsatt å trene

Hun var imidlertid ikke den eneste lokale kunstløperen som hadde kvalifisert seg til NM. Pernille Sofie Rogge Pran, også hun fra Ullern, danset seg til 26.91 poeng og en sjetteplass i klassen basic på isen i Sonja Henie Ishall.

– Det fallet var litt uheldig. Jeg kom litt skeivt på slutten der, men jeg er fortsatt fornøyd, fordi det hoppet er det jeg har slitt mest med på trening. Det hadde vært verre om jeg hadde falt på et som jeg kunne skikkelig godt, sier Pernille.

Hun er også en del av Oslo Skøiteklub og trener nå minst tre ganger i uken etter at hun for en tid tilbake bestemte seg for å ikke satse så hardt lenger.

– Jeg satset gjennom hele barneskolen, og så kom jeg til et punkt der det ble for mye for meg, men så kom jeg tilbake igjen. Da startet jeg i basic. Da var jeg i en gruppe for de som pleide å satse og som nå har lyst til å ta det mer med ro, men som fortsatt liker å trene en del, sier ungjenta.

– Hva skjedde?

– Det var bare det at det ble for mye trening over mange år, så jeg trengte en liten pause før jeg kom tilbake. Jeg savnet det veldig med én gang jeg tok en pause, forklarer Pernille.

Men kunstløp betyr fortsatt mye for Ullern-jenta.

– Jeg har brukt en veldig stor del av livet mitt på å være i ishallen og man får veldig mye glede og mestringsfølelse på trening når man får til ting som man har jobbet med lenge. Så det å kunne holde det vedlike er veldig viktig for meg, forteller Pernille.

OSK arrangerte NM

Årets NM/LM skulle egentlig vært arrangert i januar, men ble på grunn av pandemien utsatt til i helgen, og det har vært fullt kjør for arrangør Oslo Skøiteklub med totalt 91 løpere.

– Vi har hentet inn samtlige foreldre i klubben til alle konkurranseløpere og intermediate, så det er et veldig stort nettverk av flittige dugnadsfolk, sier Elisabeth Ross i OSK.

Sonja Henie Ishall ved Frogner stadion ble ferdig november 2020 og er spesielt tilrettelagt for kunstløp og kortbane.

– Det er Oslo Skøiteklub som drifter hallen, og vi har både kunstløp og hurtigløp under vår paraply, og i tillegg bruker rinkbandy hallen, forklarer Ross.