ULLERN/RØA: Det var trafikkaos store deler av dagen lørdag både oppover og nedover Vækerøveien. Køen sto til tider nesten stille hele veien fra rundkjøringen på Ullernchausseen, forbi Bjørnsletta, Lysejordet og helt opp til Røakrysset.
(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Det samme kan skje i dag, søndag.

Årsaken er at både Granfosstunnelen og Smestadtunnelen er stengt. Men ikke nok med det: Det er ikke mulig å kjøre ut på Ring 3 østover mellom Granfosstunnelen og Smestad, og det er dette som gjør at trafikken blir dirigert om Røa og ned til Smestad via Sørkedalsveien.

Mange prøver seg

Når Akersposten svinger en tur innom søndag formiddag, er det skiltet ved rundkjøringen i Ullernchausseen at det er gjennomkjøring forbudt østover i retning Ring 3, men mange bilister overser skiltet og tar sjansen.


Ved påkjøringen til Ring3, er det imidlertid en bil fra firmaet Skilt og Vedlikehold som stenger veien for alle unntatt busser i rute. Og dermed må køen av biler fortsette turen videre i rundkjøringen og vende tilbake til utgangspunktet, altså Vækerøveien.

Noen håper det, på mirakuløst vis kanskje, har åpnet seg en mulighet il Silurveien, for køen er til tider tett der også. Men disse bilistene kommer også tilbake etter få minutter.

Når man skal ut og kjøre, og har egentlig kunne tenke seg å kjøre på Ring 3 østover mot Smestad, må man altså legge en ny plan i dag, enten kjøre om Røakrysset, eller nedover Vækerøveien mot Furulund eller ned til E18.

Bedring i kveld?

Mannen i bilen som sperrer for påkjøring, kan opplyse om at slik kommer det til å være helt til søndag kveld, når Smestadtunnelen Granfosstunnelen etter planen åpner igjen. Smestadtunnelen skal åpne for full kapasitet i begge retninger, slik vi har omtalt tidligere.

Det er bare å regne med at ettermiddagstrafikken i dette området, kommer til å bli kaotisk søndag. Dette vil antakelig påvirke trafikken helt fra Vækerø til Røa, og fra Lysaker og Lilleaker til Smestad. Kanskje like greit å ta sykkelen i stedet?

LES OGSÅ: Smestadtunnelen og Granfosstunnelen må stenges i helgen

To skadet og to pågrepet etter mulig knivstikking på HovseterMå stenge både Granfoss- og Smestadtunnelen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!