BOGSTAD: 18 nasjoner deltar med sine beste jenter under 19 år når Lag-EM skal utkjempes på Norges fineste golfbane. Fra søndag 2. juli til lørdag 8. juli er banen stengt for vanlig spill og kun viet konkurransegolf på øverste hylle.

Her er det lov å komme og se Europas beste golfjenter konkurrere, og Norge stiller med et sterkt lag, ifølge Thorp, tidligere norsk toppspiller, nå arrangements- og turneringsansvarlig hos Oslo Golfklubb på Bogstad.

– Det norske laget er toppsterkt, med flere veldig gode spillere, som Karoline, Celine og Madelene, sier Thorp. Han har tro på at Norge, gjennom de to første dagenes spill, kan kvalifisere seg til A-sluttspillet – hvor de åtte beste nasjonene møtes i en matchspill-cup. Det vil si at de seks spillerne på laget spiller match mot hver av sine motstandere på det andre laget.

– Alle seks må bidra, men det hjelper å ha noen gode som man kan stole på, sier Thorp. – Ambisjonene til laget er å komme til A-sluttspillet. Derfra er det matchspill, og da kan alt skje.

Oslo Golfklubb har også en spiller med blant de seks, nemlig Susana Vik. Hun bor riktignok i utlandet, men hun får likevel en ørliten hjemmebanefordel på banen som er så godt egnet for denne type turneringer.

Godt egnet bane

– Vi har en bane som er veldig godt egnet for juniorturneringer på høyeste nivå. Den er også perfekt for damegolf. På det øverste herrenivået er banen rett og slett for kort, sier Thorp om banen som for 7-8 år siden gjennomgikk en real rehabilitering og fremstår som en bane med ypperlig gresskvalitet og med mange muligheter for å skape variasjon både i spill og vanskelighetsgrad.

– Vi har enorme muligheter i å variere banen. Vi kan nærmest gjøre banen ny hver dag, hvis vi ønsker det, sier han.

– Hva sier medlemmene til at banen er stengt for vanlig spill i en ukes tid?

– Det ligger i visjonen og målet for klubben å arrangere turneringer på det høyeste nivået. Dessuten har vi inngått en avtale med Haga slik at våre medlemmer kan spille der for redusert pris denne uken, sier Thorp.

Kjenner godt til lagspill

Marius Thorp er som de fleste golfentusiaster vet, ingen hvem som helst når det gjelder slike typer turneringer. Som juniorspiller hadde han helt unike resultater midt på 2000-tallet. Blant annet ble han verdensmester både individuelt og for lag for juniorer, europamester for lag junior. Han tok også seieren i EM for amatører, en prestasjon som ga ham innpass i major-turneringen The Open, hvor han klarte cuten. Da var han bare 18 år.

Derfor har han solid grunnlag for å uttale seg om hvordan det er å delta på et norsk lag som skal ut og kjempe mot de beste i Europa.

– Blir man ekstra nervøs når man spiller på lag?

– Når man spiller matchspill, har man det litt mer i bakhodet, ja. Men man må unngå å tenke på at man ikke skal skuffe lagkameratene, sier Thorp.

– Jeg tror de kjenner litt på at de vil gjøre det bra for hverandre.

Thorp oppfordrer folk til å komme og se toppgolf når turneringen er i gang på tirsdag. Han spår mye god golf av Europas beste jenter under 19 år. Oslo Golfklubb arrangerte tilsvarende turnering for jentene sist gang i 2007.

– Mange av de vi hadde her i 2007, kjenner vi igjen både på LPGA (USA) og LET (Europatour for damer, red.anm). Det er et blikk inn i fremtiden. Det er garantert mange av disse som vil hevde seg i årene som kommer, sier han.

Thorp forteller at det det har vært gjort en solid jobb for at Bogstad skal vise seg fra sin aller beste side, og at banen er i topp stand.

– Dette er jo noe som kommer medlemmene til gode også. Når banen er klar igjen for medlemmer om en uke, fremstår den veldig bra, sier Thorp, som forteller at det har vært jobbet helt siden i fjor høst med å forberede turneringen, hvor minst åtte representanter fra 18 nasjoner skal tas i mot på best mulig måte.

Norges lag

Norges Golfforbund (NGF) har tatt ut følgende utøvere til Europamesterskapet for jenter (U19) som arrangeres på Oslo Golfklubb (Bogstad) 5.-9. juli 2016:

• Karoline Lund, Losby GK
• Celine Borge, Vestfold GK
• Madelene Stavnar, Vestfold GK
• Susana Vik, Oslo GK
• Emilie Øverås, Ålesund GK
• Franziska Sliper, Sola GK


Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!