I en pressemelding heter det at Kaas har vært en nøkkelperson i Olympiatoppen helt siden oppstarten, men han er også godt kjent som langrennstrener, næringslivskonsulent, orienteringstrener- og leder og friluftslivsentusiast.

I pressemeldingen heter det videre at for Dag Kaas var virket ved Olympiatoppen livet helt til det siste. Det er kun få uker siden han representerte Olympiatoppen som OLT-coach under VM i skyting i Kairo, hvor han gledet seg stort over den norske suksessen.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om Dag Kaas' bortgang. Våre tanker går til familien og våre idrettsvenner, Astrid, Carl, Sverre og Martin. Det er ufattelig at Dag er gått bort. Han var en aktiv og engasjert kollega og bidragsyter for idrettene helt til det siste. Dag vil bli dypt savnet av mange, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

For mange er nok Dag Kaas aller mest kjent som langrennstrener. Han var i flere år landslagstrener i langrenn for kvinner, og han fungerte også i mange som trener for Heming IL og personlig trener for Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

OL-seier

Kaas var langrennsløperen Bente Skaris personlige trener en god periode fra 1998. Det førte til OL-gull på ti kilometer i 2002 i Soldier Hollow.

– Jeg heiet på Bente for siste gang ved cirka sju kilometer. Også da trodde jeg at avstanden fram var i lengste laget, men Danilovas åpning satte sine spor mens Bente økte mot slutten, sa Dag Kaas til NTB i målområdet.

– Denne seieren er et resultat av målrettet trening og arbeid over mange år.