FRØEN: Akersposten og AvisaOslo omtalte tidligere i år planen for ombyggingen av Frognerseterbanen. Da fortalte prosjektleder i Sporveien Arnt Jørstad at stasjonen Diakonhjemmet vil erstatte Frøen og Steinerud.

– De to stasjonene er ikke gode. Med det mener jeg at Frøen ligger i slak sving, noe som gir stor avstand mellom vogn og plattform, mens Steinerud har smale og korte plattformer. Her får vi en universelt utformet stasjon for alle som skal bo og jobbe i området, sa Jørstad til AvisaOslo i mars.

Skal stå klart høsten 2027

Jørstad forteller til Akersposten at prosjektet er delt i to etapper.

– Byggeprosjektet vil starte til våren eller sommeren. Da begynner Diakonhjemmet å bygge, også tar vi over fra høsten 2026, forteller prosjektlederen.

Hvis alt går etter planen, vil Diakonhjemmet T-banestasjon stå klar høsten 2027. Da åpner også Diakonhjemmet videregående skole dørene for første gang.

I følge Diakonhjemmet vil den nye T-banestasjon vil være universelt utformet, og her kan du gå rett fra T-banen og inn på det kommende torget i Diakonhjemmet hage.

Finansierer stasjonen ut av egen lomme

Diakonhjemmet har ønsket seg en nærliggende stasjon i ti år, og Oslo kommune har bevilget midler til videre planlegging av Diakonhjemmet stasjon i det reviderte budsjettet for Oslo kommune. Det er likevel stiftelsen selv som finansierer store deler av kostnaden.

Per Reitan i Stiftelsen Diakonhjemmet, sier til AvisaOslo at de har gjort anslag som tyder på at antall reisende til og fra området vil øke med flere tusen personer hver dag. Steinerud og Frøen har til sammen omtrent 2046 påstigninger hver dag.

Buss for bane

I fire måneder vil hele Frognersetenlinjen være stengt.

– Vi vil utnytte tiden vi bruker på å ferdigstille den nye stasjonen, og gjennomføre vedlikehold og bytting av skinner gjennom hele strekningen, sier Arnt Jørstad.

Våren 2026 planlegges den midlertidige stengingen av Frognerseterlinjen. Fra mars til juli må du altså ta buss for bane.

Les også

Takker Diakonhjemmet sykehus: Herlig å kjenne på medmenneskeligheten