EKEBERG: – Måten målene kommer på er uheldig og sånn blir det jo når man setter utespillere i mål, og så er det jo vår egen feil at vi ikke scorer mer når vi har såpass mange sjanser. Det er synd, sier Ready-trener Edvard Ranvik.

Etter en bra turnering sett med Ready-øyne, så glapp det litt for 13-åringene på slutten. Først røk finaleplassen etter Golden Goal og straffekonkurranse mot Lørenskog fredag formiddag, før bronsen også glapp.

Det er brutalt og i dag har alt vært stang ut. Sånn er det av og til når man bommer på tre straffer, taper der, og så er det to stolper og en tverrligger ut av fire. Da er det ikke mye som er med oss, men i denne kampen skal vi avgjøre uansett, for vi har såpass store sjanser. Det er fryktelig surt å stå her nå og ikke sitte igjen med noe, sier Ranvik.

Men når det er sagt, så er det ikke helt gærent å bli topp fire i en av verdens største fotballturneringer pluss nummer to i Sør Cup.

– Isolert sett er vi fornøyde, men det er synd når vi først har kommet til semifinale, men vi har vist nok en gang hvor bra vi er, mener Ranvik.

Da Akersposten snakket med Ready-treneren tidligere på dagen fortalte han at de skal komme sterkere tilbake.

Vi kommer til å være så sugen og gira på å vinne dette neste år, at de som møter oss kommer til å ryke ut. Sånn kommer det til å bli og vi kommer til å være mer motiverte enn noen gang. Hvis vi fortsetter progresjonen neste år, så kommer vi til å stille sterkt, lover han.


Straffebom for Ready

Og i bronsefinalen var Ready ekstremt nære på å få en pangstart på kampen da Jakob Søreide brukte farten sin på kanten, skar inn, og ble tatt og fikk straffen.

Straffen fra Linus Ramm Holst Hansen var hard, men skuddet gikk i tverrliggeren.

Hadde vi fått det målet der, så kunne det fort sett annerledes ut, og så har vi nok sjanser utenom det til å score flere, sier Ranvik.

I stedet skulle fungerende Ready-keeper bare ta ballen i fast etter et skudd fra Sund, men var uheldig, og Sund gikk opp i 0-1 ledelse.

– Det er det som er problemet vårt i denne turneringen, for begge keeperne våre er fortsatt på ferie, så vi har hatt utespillere i mål, og det gjør det egentlig bare mer imponerende. De har tort å gå i mål og klart seg meget bra, så all kred til dem, sier han.

Med 0-1 til pause måtte Ready ut og jage, og halvt minutt ut i andre omgang kom Fredrik Thygesen Stormoen på raid på kanten, slo inn til Jakob Søreide som utlignet til 1-1.

Vi tok et par bytter som var veldig bra. Vi fikk inn Fredrik som gjorde en kjempeprestasjon på målet og serverte inn i feltet. Vi hadde troen og vi merket egentlig i pausen at vi hadde kontroll, sier Ranvik.

Men Ready-treneren mener at Sund Sportsklubb hadde to sjanser i kampen, og at det var Ready selv ga dem begge.

Tolv minutter ut i omgangen kom et svakt og uheldig utspill fra keeper der Sund bukket, takket, og gikk opp til 1-2.

- Sånn er fotballen, sier Ranvik.

Dermed ble det en fjerdeplass denne gang.

- De har vel egentlig to sjanser i løpet av kampen, og det er vel vi som gir dem begge. Vi er et bedre lag, men vi lider av litt forskjellige ting. Vi er ikke effektive nok, setter ikke sjansene våre, og vi gir dem to mål, sier Ready-treneren.


Er med i Adidas Cup

Nå er Norway Cup over for denne gang og om en uke er det seriestart mot de beste G13-lagene i Oslo, før det går slag i slag.

Så er det stjernecup på Hamar i slutten av august, som er en eliteturnering med de beste lagene, så vi har mye å spille for. I tillegg er vi fortsatt med i Adidas Cup, som er et uoffisielt NM. Vi er i åttendelsfinale og møter et nytt bergenslag, Sotra. Og så er vi med i OBOS Cup, sier Ranvik.

Og så skal dere vel ta alle de tre?

– Absolutt. Det er målet, så det går vi for. Det er ikke umulig, sier Ranvik med et smil.