RØA: – Det å møte gamleklubben med broren på motsatt side blir jo veldig spesielt, sier Fredrik.

Og oppladningen til kampen har vært i gang lenge allerede. Mamma Kathrine Godager, "Goda" blant venner og kjente, melder om fysiske dueller, konkurranser om det aller meste, og litt psykisk krigføring.

– Det er alltid små intriger på hjemmebane med hvem som er best og hvem som vinner, så det starter i god tid før, sier Fredrik.

Hvordan har det foregått?

– Det er mest verbalt, men fysisk også. Jeg må jo vise hvem som er størst med å legge han i bakken og sånn, sier Fredrik med en liten latter.

Og lillebror Herman innrømmer at så langt leder Fredrik.

– Han er to år eldre, men jeg skal nok ta han til slutt, sier Herman.

Men det blir ikke under kampen onsdag kveld på Bogstad kunstisbane, ettersom han brakk armen i en juniorkamp og må stå over kampen, men han lover at han skal ta igjen i oppgjøret på nyåret.

– Da skal jeg vinne, ler han.

To forskjellige forutsetninger

Men når det gjelder onsdagens kamp, så må nok Ready ta på seg favorittstempelet selv om de har begynt sesongen med et par tap.

– Ja, vi må ta på oss den rollen. Vi er favoritter. Vi har vært i eliteserien en stund og har også de beste forutsetningene til å vinne de kampene mot Røa i hvert fall, mener Fredrik.

Og til tross for 1-7-tap for Stabæk i helgen, så bør Ready være en av favorittene til gull i serien eller NM.

– Vi er så klart det. Vi har snakket mye om det nå før sesongen, at det er det gullet vi jobber for, og vi har også gode muligheter til å ta det, forteller Fredrik.

Nyopprykkede Røa på sin side har fokus på å holde plassen i eliteserien.

– Vi har forhåpninger om å holde oss i eliteserien. Vi skal ligge defensivt, hindre de andre i å score, ta de viktigste poengene, og vinne kampene mot de svakere lagene, sier Herman.

Hvilke lag er det?

– Det er mest lag som Ullern og Høvik. Nå tapte vi mot Høvik, men det er de matchene vi har lyst til å ta poeng i, og så kanskje klare sluttspill. Det hadde vært gøy, mener Herman.

Røa er som kjent tilbake i eliteserien for første gang på 20 år, og selv er han forberedt på en tøff sesong.

– Vi vant 1. divisjon, og det blir tøft i eliteserien noe vi er klar over, men vi skal gjøre vårt beste, lover 17-åringen.

Valgte bandy foran fotball

Både Fredrik og Herman er oppvokst i Røa IL og spilte både fotball og bandy som barn. Pappa Geir er som kjent trener for Røa i Toppserien, og har vært i klubben i over 20 år.

Jeg har hatt pappa som trener i fotball i mange år, og jeg er veldig glad i fotball, men bandy synes jeg er en mye gøyere sport, sier Herman.

Fredrik dro etter hvert til Sverige hvor han gikk ett år på bandygymnas, og fikk noen kamper i den svenske eliteserien.

– Det er et helt nytt nivå. Det er ti hakk opp, mye høyere tempo, høyere engasjement. Det er jo også en mye større sport i Sverige enn det er i Norge egentlig på de fleste plan, sier Fredrik.

Hvilke ambisjoner har dere?

– Mine ambisjoner er å bli så god som mulig, jeg vil jo gjerne komme tilbake til Sverige og spille der, sier Fredrik.

Den proffdrømmen deler også Herman.

– Drømmen hadde jo vært å prøve seg i Sverige eller i Russland, for det er der de beste ligaene er. Jeg har lyst til å nå så langt som mulig, forteller Herman.

Og kampen mellom Røa og Ready? Den spilles onsdag 30. november kl. 20 på Bogstad kunstisbane.