BYDEL ULLERN/OSLO: - Det skal bli spennende å komme på nye trakter, sier Mari Bilben, koordinator for aldersvennlig bydel i Bydel Ullern. Det er hun, sammen med Gerd Lindeberg i Hoffsvassdragets venner, som sørger for at høstens tur for dem over 60 år, går langs Hovinbekken. De ønsker at mange blir med på turen 9. september.

– Vi møtes på Smestad T-banestasjon klokken 11.00 og tar banen til Hasle T-banestasjon, sier Bilben og forsikrer at også her er det bare å melde seg på selv om en bruker rullestol eller rullator. Ønsker en å ha en turkamerat med seg, så kan kanskje det også ordnes.

Turen skal gå i et rolig tempo, forsikrer Bilben. De som ønsker det, kan melde seg på til utflukten. Da vet Bilben og Lindeberg omtrent hvor mange turvenner som vil komme til å møtes på Smestad.

– Ønsker en ytterligere opplysninger, så bare ta kontakt.

Mari Bilben kan nås på telefon 917 41 425 eller på e-post [email protected]

Må en melde seg på?

– Nei. En kan bare møte opp på Smestad, sier Bilben. Billetten må en selv betale og det kan være greit å ha med seg en sekk med mat og drikke samt klær tilpasset turen.

Med mange navn

Denne gangen skal vandringen skje utenfor Bydel Ullern. De skal gå langs en elv med mange navn.

– Hovinbekken omtales også som Klosterelva, Nonneelva og Munkebekken, sier Bilben og legger til at elven er en av hovedstadens sentrale elveløp. I forbindelse med boligbygging, ble den lagt underjorda, men på 2000-tallet ble lange strekninger gjenåpnet.

Opprinnelig het elven Hasla. Hovinbekken er en sideelv til Akerselven. Den er hele 8,5 kilometer lang. Utspringet er ved Linderudkollen. Den passerer Årvoll, Risløkka og Vålerenga og munner ut i Akerselven rett før utløpet i Bjørvika.

– Bekken renner rett ved T-banestasjonen så turen begynner der. Vi har lagt opp turen fram til Jordal Amfi. Hvis en ønsker å hoppe av tidligere, så er det helt fint. Bli med så lenge du har lyst.

Bli med ut!

– Bli med ut! oppfordrer Bilben. Denne turen er lagt til Friluftslivets uke i Norge, som er fra 3. til 11. september. Friluftslivets år er en del av arrangementene i forbindelse med Frivillighetens år. Tanken bak Friluftslivets uke er at skal feire norsk natur og friluftsliv. Hele Norge inviteres til å bli med ut i naturen. Over hele landet kan en delta på ulike aktiviteter i regi av blant andre lokallag, foreninger og kommuner.

– Det å komme seg ut og å gjøre noe sammen med andre, er med på å skape gode opplevelser og fine minner. Det er godt å ta med seg når høsten og vinteren fører til at aktivitetene i større grad skjer innendørs, sier Mari Bilben og legger til at kanskje treffer en noen hyggelige mennesker en kan fortsette å snakke med også etter turen.