ULLERN: - Skal jeg være ærlig, så synes jeg det er litt overveldende. Det siste jeg tenkte på var at jeg hadde bursdag - jeg ville så sykt vinne denne kampen med laget, og det klarte vi. Jeg er så stolt, sier Rikke.

Med seks scoringer på syv skudd var 20-åringen viktig for Aker, som med seieren over Larvik reddet plassen i Rema 1000-ligaen. Selv om Aker skulle tape mot Tertnes i Bergen blir klubben rangert høyere som følge av plasseringen i Rema 1000-ligaen.

- Det betydde alt og veldig mye, at vi klarte det i Aker som vi egentlig har fortjent hele sesongen. Vi var så nærme å komme til sluttspill og at vi da tapte for Byåsen - det får bare gå. Men vi fortjente virkelig å være i eliteserien - det vet alle som spiller i eliteserien, sier Rikke.

Men dette er også en av hennes aller siste kamper for Aker ettersom hun neste sesong spiller for Tertnes.

- Det er litt spesiell situasjon, men jeg har lyst til å prøve noe nytt, rett og slett. Jeg skal studere der og jeg kjenner treneren og jentene veldig godt, sier 20-åringen.

Treg start

Aker gikk seirende ut av bortekampen mot Larvik, men da Larvik besøkte Ullern Flerbrukshall onsdag kveld leverte hjemmelaget varene i forsvar, men i etablert angrep var det lite som stemte.

Ti minutter ut i matchen hadde Aker Topphåndball levert syv bomskudd og fire tekniske feil.

- Det pleier å ta 7-8 minutter å sette kampen, men nå tok det tjue minutter, så det var litt nervøst. Larvik har noen andre spillertyper som kommer inn som vi jobber med å lese. Det var en rotete og nervøs kamp, sier Abelsen.

For etter seksten minutter ledet Larvik 7-4, men så reduserte Karoline Borg til 5-7, før Marthine Svendsberget kontret inn 6-7, og Freja Christensen utlignet til 7-7.

Til pause ledet Aker 14-10.

- Det løsner litt når vi får et par kontringer der, føler jeg. Det gir god energi og så slipper vi oss litt løs, og så har vi en god avslutning. Det er deilig å ta med seg inn i garderoben, for jeg synes at den første delen av omgangen var preget av enkle feil, og begge lag spilte med høye skuldre, sier Abelsen.


Gikk opp til 19-12

Etter hvilen fortsatte Aker i samme spor og syv minutter ut i andre omgang økte Janne Håvelsrud Eklo til 19-12.

- Da får vi noen kontramål, noen enkle mål, og det var viktig for oss, sier Abelsen.

Freja Christensen og Marthine Svendsberget leverte henholdsvis fire og tre scoringer fra venstrekanten mot Larvik, men best var høyrekant Rikke Midtfjeld med seks scoringer.

- Det er deilig å få skudd og det er deilig å sette de. Akkurat nå er kampen litt blury for meg, for det er så mye følelser, men veldig digg er det, sier Rikke.

Men så begynte det å stokke seg til fremover, mens Larvik løp inn noen scoringer.

- Vi gikk ikke på snørra for å si det sånn med at vi står og håper på Janne og Marielle, og så kommer en feil til. Så var de bare to bak og hadde vunnet 5-0 på våre feil - ikke fordi at de spiller oss ut, men på våre feil. Det er i ankomsten at de kommer i ryggen på oss fordi at vi gjør feil, sier Abelsen.

Men han fremhever samtidig forsvarsspillet med Marielle Nordvang og Ine Grimsrud i spissen.

- Det som er så bra i dag er - ja - vi har noen perioder hvor vi slet litt, men vi fortsetter å spille bra i det etablerte forsvar. Det er så deilig å ha det på plass, for hadde det begynt å rakne, så hadde det vært vondt. Da kunne ting blitt annerledes, sier Abelsen.

For Larvik kom aldri nærmere enn 24-21, og med scoringer av Svendsberget og Janne Eklo var det ikke noe tvil i sluttminuttene. Trener Abelsen påpeker om at det handler ikke om stilkarakterer, men om å vinne.

- Er du i den situasjonen hvor hele håndball-Norge har tippet deg ned, du står på Fornebu i august og ser at tretten trenere har tippet deg rett ned - da vet man at dette blir en sesong hvor du skal overleve. Vi visste at det kom til å bli en hard fight og det har vært en ekstrem jevn eliteserie, så at vi står her nå og har fått det til - er veldig deilig. Det er moralen til jentene som gjør at vi har klart det, sier Abelsen.


Klare for NM-finale

Neste for klubben nå er NM-finalen for J20-laget kommende lørdag. Og selv om Rikke som sagt skal spille for Tertnes kommende sesong, så bryr hun seg lite om det nå.

- Ikke noe tvil. Det er det siste jeg tenker på. De skal ned lørdag, for vi skal bli norgesmestere, sier Rikke med et glimt i øyet.

Men selv har hun i hvert fall selvtilliten på plass.

- Det er den beste oppladningen vi kunne ha. Nå lever vi på en seiersbølge med denne hvor vi tar med oss det beste, men så må vi jobbe videre mot neste kamp, sier Rikke.

Finalene skulle vært spilt i romjulen, men ble utsatt på grunn av restriksjonene som følge av covid-19 pandemien.

- Det var egentlig greit, for vi fikk ikke så mye publikum da. Det blir mye nå på slutten, men sånn i etterkant, så tror jeg vi er glade for at vi kan få spille for publikum, sier Henriette Jarnang.

Aker vant finalen i 2019 mot Rælingen og Tertnes ikke har vært i finale siden 2013, men dagens Tertnes-lag er gode, og vant sin semifinale mot Fredrikstad med 37-34.

- Jeg tenker at vi må fokusere på oss selv og det vi er gode på. Vi må sette forsvaret fra start og bare gå 100% inn i alle taklinger, sier Jarnang.

Akers J18-lag ble for øvrig nummer to i Lerøy-serien, som er en nasjonal serie for 18-årslagene, etter at de tapte finalen mot Larvik.

KAMPFAKTA:

Aker 26 (14)

Larvik 21 (10)

Play off Rema 1000-ligaen kvinner, håndball

Ullern Flerbrukshall

Aker: Maren Austmo Pedersen, Tora Charlotte Tande-Elton - Janne Eklo 4 (2), Marthine Svendsberget 3, Henriette Jarnang, Karoline Marie Elliot Borg 1, Anna Linnea Öhrnell, Marie Louise Moen Berg 1, Ine Erlandsen Grimsrud 1, Marielle Daae Nordvang 3, Rikke Midtfjeld 6, Mari Myrland, Marie Loka Øydna 1, Mia Kristin Syverud 2, Freja Emilie Winther Christensen 4.

Scoringer Larvik: Helene Voss Sanner 1, Thea Karen Bakås 4, Emma Helland-Døvle 2 (1), Tiril Günther Merg 1, Sofie Løwe 1, Trine Bronsta 1, Alvilde Riiser Hegge 2, Andrea Rønning 5, Tuva Muffetangen 3, Astrid Vasvik Løke 1.

Tilskuere: 300

Dommere: Jovana Dasic og Charlotte Husomanovic.