HOLMENKOLLEN: Gjennom årene har Holmenkollen nasjonalanlegg vært en av de mest besøkte turistattraksjoner i Norge. Etter to år med pandemi, som påvirket alle turistattraksjoner negativt, er nasjonalanlegget godt i gang. Det begynner å nærme seg besøkstallene fra 2019, før pandemien startet.

Mange aktiviteter

Holmenkollen tilbyr flere opplevelser som tiltrekker turister; Skimuseet forteller skisportens historie gjennom en omfattende samling av 2500 par ski og annet vinterutstyr, blant annet utstyr fra Nansen og Amundsens ekspedisjoner. I tillegg, på aktivitetsutstillingen Blåkoll, møter barna blånissene og tåketrollene. Skisimulator og en 361 meter lang zipline fra toppen av det ikoniske hopptårnet, er andre aktiviteter man kan delta i. To souvenirbutikker og Hoppkafeen er også verdt et besøk..

Forventning

Besøkstallene indikerer en god start på turistsesongen i år og det skaper en forventning om at mange turister fra hele verden igjen vil besøke nasjonalanlegget.

- Det er omtrent samme antall besøkende som i 2019 denne forsommeren. Akkurat nå er det flest turister fra Europa og noe fra USA, mens det har vært færre asiatiske turister, sier Åslaug Midtdal, daglig leder på Skimuseet.

Mange kjente personer fra inn- og utland besøker nasjonalanlegget. Den pakistanske menneskerettighetsaktivisten Malala Yousafzai, som var den yngste vinneren av Nobels fredspris noensinne da hun vant denne i 2014, besøkte Skimuseet 14. juni i år.

Alle er velkomne til å besøke Holmenkollen nasjonalanlegg hver dag fra klokken 10.00 til 17.00.