RØA: Seksjonsleder Berit Petersheim ved Røa bibliotek sto klar med blomsterbuketten da Deichman-kunde nummer én million hittil i år skulle markeres med blomsteroverrekkelse mandag formiddag. Litt uflaks for Akerspostens utsendte var det at vedkommende viste seg å jobbe i sikkerhetstjenesten og ikke kunne fotograferes.

– Dette var jo veldig hyggelig! Jeg beklager selvfølgelig at dere ikke kan ta bilde av meg, og dere må gjerne velge en annen til å markere dette flotte besøkstallet, sier den leseglade besøkende. Han holder på med en mastergrad i norsk sikkerhetspolitikk og har Akershus Festning som sin arbeidsplass.

1 million besøkende

Det syntes Berit Petersheim, seksjonsleder ved Røa Bibliotek, var helt unødvendig, og "vinneren" tok seg gjerne tid til en prat med Petersheim og Akersposten. Deichman opplever nemlig rekordtall på antall besøkende, og besøkende nummer en million syntes ikke det var overraskende.

– Jeg bruker biblioteket ofte, og i dag er planen å jobbe med min masteroppgave til klokken 14.00. Sist jeg var innom her var det for øvrig sammen med barna mine, som stortrivdes med å klatre i domen, sier "millionmannen" fornøyd.

Han forteller om en oppvekst i Sogn og Fjordane, hvor biblioteket var den vanlige møteplassen for innbyggerne.

– Biblioteket var en viktig del av lokalsamfunnet, vi samlet oss gjerne der, ja.

"Barnas lørdag"

Berit Petersheim opplever også at biblioteket betyr mye for mange mennesker, også for barna.

– Sist lørdag var det 781 barn innom her, så det er tydelig at innbyggerne rundt Røa setter pris på biblioteket sitt. Og det er jo vi veldig glade for! Det inspirerer oss til stadig å utvide tilbudet vårt ved å øke antall aktiviteter. Både for små og store, selvfølgelig. Vi har også noe som heter seniorkino som er veldig godt besøkt. Hit kommer også folk fra andre bydeler, og det synes vi er hyggelig.

Lesesirkel, film og høytlesning

Lesesirkel kan biblioteket også by på, og høytlesning, filmfremvisninger og flerspråklige samlinger.

– Og så har vi en veldig god DVD-samling. Dette er jo et utdøende format men det er mange som fremdeles har en slik og som gjerne låner filmer hos oss, forteller Petersheim.

Det er for øvrig et veldig sjarmerende fellestrekk ved bibliotekene våre - at alt er gratis! Ordentlig hyggelig er det.

Barne- og ungdomsformidler

Berit Petersheim har jobbet i Deichmann i mer enn tyve år og har vært seksjonsleder på Deichmann Røa siden august i fjor. Hun er leder også for avdelingene på Majorstuen og Smestad skole.

– Jeg er så glad i jobben min! Her får jeg jobbe med både mennesker, litteratur og kultur, og gjøre det jeg kan for at biblioteket skal være relevant for nabolaget vårt. Og jeg har veldig flinke kolleger som har jobbet her lenge og kjenner behov og ønsker hos innbyggerne i området vårt godt.

Hun forteller at det nylig er ansatt en barne- og ungdomsformidler som skal skape enda mer aktivitet.

– Vi har selvfølgelig aktiviteter for alle, fra de yngste til de eldste. Og det er nok en av hovedgrunnene til at jeg trives så godt. Det er et privilegium å få jobbe og tilrettelegge for alle aldersgrupper. Jeg føler virkelig at jeg får brukt hele meg i denne jobben, og det er utrolig givende å kunne bidra til å skape en møteplass for alle aldersgrupper i lokalmiljøet, avslutter Petersheim.