Terningkast: 5

PERSBRÅTEN: Som når vi tidlig i revyen er på bussen, og Gry tar den helt ut i møte med en tidligere, kanskje ikke så veldig god, venninne fra skolen. Kanskje snakker litt for høyt, litt for mye, og kanskje vet hun ikke helt hvor grensen går for valg av samtaleemne. Vi har alle opplevd det!

Persrevyen fokuserer på det typiske, vi skal kjenne oss igjen. Ting settes naturligvis på spissen og vel så det. Det er jo skolerevy. Når Tobias blir ferska med utstyret litt på utsiden mens han tar noen «dick-pics», kunne han kanskje blitt flau. Men vi får i stedet servert den helt herlige forklaringen på hvorfor det er så viktig med dick-pics. Tobias tar den helt ut, for å si det sånn.

Som Tobias utbasunerer, sikkert på vegne av gutter og menn: «Får vi ta et dick-pic, slipper du å se oss sexfrustrert.»

Vel. Uten tvil et av de store høydepunktene i først akt, særlig med tanke på responsen i salen.

Personligheter på spissen


Personlighetstrekkene florerer på Pers-scenen, gjennom den gjerrige Gry, den paranoide Pernille, den bedrevitende Tobias, den sterkt overdramatiserende Diba, den selvmedlidende Mounir – og ikke minst Isabel som flyr rundt med antibac og er livredd så mye.

De har alle sine øyeblikk, som når en selvmedlidende, tolket av Mounirs i praktslag, har en spesielt tøff første skoledag. Lærerne har bare stilt ham spørsmål han kunne svaret på. Og på hjemmebane er det ikke stort enklere for den selvmedlidende, som er belemret med foreldre som både er altfor snille, altfor glad i ham og altfor, altfor lite flinke til å si nei. Han har det tøft, Mounir, og overdrivelsene og faktene sitter som et skudd.

Gjennom revyen klarer Jacek, som i revyens program forteller at han er polsk, men fremdeles ikke snekker…, geleider oss scenevant gjennom handlingen.

Overdramatisereren Diba, som i første akt, gir DNB kundeservice-damen både et ansikt og en herlig fremtoning, får sitt å stri med i andre akt. Verden raser sammen når hun opplever det tøffe slaget det er å få en flis i fingeren. Det kan jo være brutalt for de fleste, og det hele kulminerer i en bisettelse. For fingeren. Den avgikk faktisk med døden, intet mindre. Storslagen sekvens – og et treffende spark til dem som kanskje gjør stort ut av smått.

LES OGSÅ: Ullernrevyen 2019: – Det blir et knakandes godt show

Et annet høydepunkt er naturligvis også Pernille, som setter i gang et helvetes apparat når kjæresten skal ut på fest. Hun er jo paranoid, og da er ikke sjalusien langt unna!

Vi liker at bandet er godt synlig på scenen – og dessuten får sjansen til å vise seg frem litt ekstra i et nummer bare for de fire musikerne. Publikum setter også pris stor pris på dette.

Gode temaer


At én og annen punsjline ikke scorer maks, får vi skrive på kontoen for at dette tross alt er premieren.

Medelever, søsken, foreldre, de koste seg stort på premieren på «Etisk norsk» denne lørdagskvelden. Akersposten velger å gi en solid femmer til årets utgave av Persrevyen. Det som absolutt trekker mest opp, er spillegleden, entusiasmen og de mest viltre innslagene, som Tobias’ dickpic, Grys busstur og Isabels lett overdrevne omgang med antibac’en.

Og det er masse annet moro også. Det trekker også opp at Pers her har forsøkt å ta opp temaer som vi faktisk går rundt og tenker på.

Fredrik Eckhoff

PS! Persrevyen spilles frem til 18. januar. Her kan du bestille billetter

LES OGSÅ: Ullernrevyen 2019: – Det blir et knakandes godt show

Persrevyen 2019

Revyen spilles på Persbråten vgs 5.-18. januar

Revysjefer:
Hedda Koldre
Celina Olsson

Skuespillere:
Pernille Sophie Skrindo
Isabel Halvosen
Tobias Paulsen
Gry Myrtveit Gundersen
Jacek Jankowski
Diba Pirzad-Amoli
Mounir Echarif

Instruktører:
Nickolai Arnesen-Halmrast
Kasper Antonsen
Jenny Skoland

Bandet:
Herman Grødem
Petter Lundby Nilsen
Øystein Lesø Kongsnes
Lars-Jørgen Langli Kristiansen

Koreograf:
Katarina