BYGDØY/ULLERN: – Akkurat nå er det bare sånn kjempelettelse, fordi jeg føler vi hadde forberedt oss godt, og vi hadde en god følelse inn mot kampen. Vi beholdt roen selv om de tok oss igjen og ledet litt. Og det er det som gjør at vi vinner til slutt, at vi ikke gir oss, sier Karoline Borg.

I en kamp der flere slet sto hun og Marielle Martinsen fram offensivt. Sistnevnte puttet syv, mens Borg spilte sin kanskje beste kamp for sesongen med fem scoringer på syv forsøk.

I alle fall ble hun kåret til Akers beste av de 326 tilskuerne.

– Det kommer seg. Nå har jeg begynt å se litt mer på mål og være litt mer direkte. Da får man litt flere skudd.

– Så du så ikke på mål tidligere?

– Jo, kanskje jeg gjorde det. Men jeg var litt for opptatt av å spille ballen videre, tror jeg. Nå har det begynt å løsne litt, og det er veldig deilig at det er flere av oss som tar ansvar, forteller Karoline.

Vant de siste 30 med seks mål

Sammen med nettopp Martinsen var også høyrebacken toneangivende da Aker gikk rett opp i 5-2 ledelse etter seks minutter.

– Jeg føler at vi tok med oss hele energien fra oppladningen og bare var utrolig «på» fra start. Og det er så viktig. Vi bare satte forsvaret, og det tok vi med oss i ankomstspillet, forklarer Borg.

Så stokket det seg.

Hjemmelaget hadde store problemer med å få fatt på Fanas innspill til strekspiller Juliane Moberg Løvik samtidig som bomskuddene satt løst i den andre delen av banen.

– Vi blir stående med litt for stor avstand i første omgang, vi kommer oss ikke rundt linjespiller, vi kommer oss ikke høyt nok i forhold til å lage brudd og sørge for stykke opp spillet deres, sier trener Henrik Wilhelmsen.

I alt ble det rundt sytten bomskudd, og Fana ledet 15-13 til pause.

– Vi møter en fantastisk målvakt og som kan bli en kommende landslagsspiller for Norge. Vi skyter for dårlig i perioder, men heldigvis klarer vi å få opp uttellingen i andreomgang, sier Wilhelmsen.

Seks minutter ut i omgangen ledet Fana 17-14, så våknet Aker, og scoret seks kjappe til 20-17.

– Det er der vi snur kampen, synes jeg. Vi klarer å finne litt ut av ting og så blir vi litt tryggere i alt vi gjør. Vi skjønner hvordan vi skal stå bakover, vi tar med oss den selvtilliten framover, og så har vi nesen på mål. Da kommer vi til gode sjanser, sier keeper Vilde Johansen.

Selv var hun med sine tolv redninger den siste halvtimen en viktig faktor til snuoperasjonen.

– Når vi får opp intensiteten er det mye lettere å stå bak der og lese skuddene, sier Johansen.

Fana kom tilbake og utlignet til 22-22, men tre strake scoringer gjorde at Aker stakk av med begge poengene.

– Flere tar ansvar på slutten der og det er utrolig viktig, og Vilde stenger bakerst. Det er helt fantastisk, smiler Borg.

Skal sparre mot Kina

Nyopprykkede Aker TH, som altså er topphåndballsatsingen til Ullern IF på damesiden, har fire seire etter ni serierunder – og én uavgjort. Det gir en syvendeplass av de 12 lagene så langt.

Nå venter Gjerpen på bortebane i neste runde, før det blir halvannen måned kamppause i forbindelse med VM i Japan.

– Toppnivået vårt er meget bra, og det viktigste målet vårt var å etablere oss i eliteserien. Jobben er langt fra gjort, men vi har fått et fint utgangspunkt, og så må vi gjøre alt vi kan for å slå Gjerpen i den siste kampen før pausen, sier Wilhelmsen.

Deretter drar Aker Topphåndball på treningsleir til Kina.

– Vi er så heldige med å ha blitt invitert til Kina av det kinesiske håndballforbundet. Vi skal ligge å sparre mot Kina i forkant av VM, så det blir en kjempeopplevelse. Både sportslig, sosialt og opplevelsesmessig. Så det gleder vi oss til, sier Wilhelmsen.

– Hva håper du å få ut av det?

– Jeg håper at vi skal få en fantastisk opplevelse. Vi er vel det første norske håndballaget som er i Kina på treningsleir, så det blir en helt annen kultur og opplevelse det å ta et lagbilde på den kinesiske mur. Det er vel ikke så mange som har gjort det ennå, tror jeg. Og så blir det gøy å sparre mot Kina som er i stadig utvikling, en fin matching for oss, forteller Henrik Wilhelmsen.