VALLE HOVIN: – Det kunne gått bedre i begge kamper, men vi har gitt alt, og det ser ut som det går bedre og bedre, sier Aki.

Det begynner i alle fall å løsne for 16-åringen selv.

Først puttet han begge målene i 2-1 seieren mot Tolga - Vingelsen/Os/Nansen søndag før han la på med hattrick og to assist mot Nordhordland BK mandag.

Det er kanskje litt flaks og litt tilfeldigheter, men sånn er det. Jeg er fornøyd, og så håper jeg det fortsetter, sier Aki.

Og kanskje ga det ekstra energi å få besteforeldrene fra Wales på besøk?

– De har kommet og sett tre Norway Cup nå for meg og synes jo det er gøy, og jeg setter pris på det. Jeg har et stort familiepublikum på siden, så det er fint, sier Aki.

Ujevnt underlag skaper trøbbel

Etter å ha vunnet 2-1 i åpningskampen tok det litt tid før Ready kom i gang mot Nordhordland, og mye av spillet foregikk på midtbanen.

Vi har en tendens til at alt skal spilles opp via midtbanen, og gutta er jo vant til kunstgressbane. Da stopper det for dem i dag, men det klarte vi å løse inn i andre omgang. Da fikk vi løst det ved å slå ballen uten å føre den på midtbanen og bli stoppet av gresset, sier trener Jens Olsen.

En av spillerne, Lukas Flatheim, mener at nettopp det ujevne underlaget spilte dem et puss.

– Vi er ikke vant til å spille på naturgress, så det var et annerledes underlag. Det ble en fysisk kamp i første omgang, sier Lukas.

Selv fikk han stå alene på bakre og bredsidet 1-0 kvarteret ut i matchen.

Jeg så ballen komme, og så var det egentlig ingen som dekket ball-linjen. Det er fint å kunne score det første målet sånn at vi kommer i gang og får kontroll på kampen. Jeg følte at det var litt shaky hele veien i første omgang, sier Lukas.

Med 1-0 til pause tok det også litt tid før Ready kom i gang, men da kom også målene.

Kvarteret ut i andre omgang la Aki Feckrell inn til Alexander Rognås som enkelt og greit satte inn 2-0 i venstre hjørne, før Aki selv la på til 3-0.

Like etterpå puttet han 4-0, før han fintet seg forbi hele forsvaret pluss keeper, og enkelt økte til 5-0.

Jeg tror kanskje det er et av de peneste målene jeg noen gang har scoret. Det var deilig. Noen av lagkameratene mine sier at jeg kunne sentret til dem. Men når jeg allerede hadde gjort så fine driblinger, så måtte jeg sette den i mål selv, sier Aki.

Scoringen feiret han med å ta av seg trøya, og det var ikke helt populært.

– Nei, men jeg har trent litt i sommer, så jeg måtte vise fram kroppen. Når jeg så muligheten til å gjøre det, så måtte jeg gripe den, ler unggutten.

Men du fikk gult kort og fem minutter utvisning?

– Ja, men jeg visste ikke at jeg skulle få gult kort. Sånn er det, sier Aki.

Men det er flere som kan score må i Ready, og en av dem er Leander Øvereide som la på til 6-0 etter en pasning fra Martin Olsen, før Nordhordland fikk inn et trøstemål på tampen.

Da var vi en mindre på banen, fordi noen tok av seg skjorta under feiringen, så da slapp vi inn 6-1 målet, men det gikk fint. Det er bra for målforskjellen i gruppa å vinne 6-1, sier Lukas.


Spilte selv i Norway Cup i 1974

Trener Jens Olsen var godt fornøyd med sine spillere, og selv har lang erfaring med Norway Cup. Første gang han selv var med var som 13-åring.

– Da kom det et vestlandslag over fjellet med mange busser hvor det er akkurat på samme måten i dag, at det kommer lag fra hele landet. Jeg kom første gang i 1974 og tok den første av to bronsemedaljer. Det var stas, for da var vi på Bislett på tribunen den gangen, og tok i mot medaljene, sier Olsen.

Selv sier han at han har kommet ut av tellingen.

Jeg har 10-15 turer på Norway Cup og det du ser i dag er helt det samme som på 1970-80 tallet. Det var ganske morsomt og det har en helt ekstrem høy verdi for ungdommen, sier han.

Til daglig spiller Ready i 1. divisjon i sin årsklasse.

– Vi er i det som kalles 1. divisjon, men over det er det også InterKrets, som er nasjonalt, og der er ikke vi. Men vi er midt på tabellen i 1. divisjon, så vi er et greit lag, men jeg tror det er en del bedre lag i Norway Cup, sier Lukas.