ULLERN/NORDBERG: – Jeg tenker at dette kan bli kjempestort, sier Juell.

36-åringen spilte selv hockey i ungdommen før han valgte å satse på utdanning, og det lønte seg. Etter hvert ble han hentet opp av idretten hvor han har blitt godt kjent innenfor idretten etter å ha vært i Vålerenga Hockey i til sammen elleve år.

Jeg hadde akkurat påbegynt et studie da en klubb ønsket å bruke meg i trenerrollen. Jeg stortrivdes med det og fikk etter hvert mange fine muligheter i idretten. Jeg gikk igjennom klubblag, kretslag og landslag, og endte opp med en lederrolle i Vålerenga, sier Juell.

Og idrett har alltid vært viktig for han.

– Jeg har fem søsken, fire brødre og en søster, og konkurranse har alltid vært en sentral del av min oppvekst, og det å drive med idrett er noe mor og far alltid har vært opptatt av. Så det å få lov til å jobbe med områder som jeg synes er det morsomste, synes jeg er et privilegie sier han.

Aker er spennende

Aker Topphåndball, topphåndballsatsingen i Ullern IF, stiftet han bekjentskap med for ett år siden da de dro til Jordal for å lære om hvordan Vålerenga hadde bygget opp utviklingsmodellen og profesjonalisert driften rundt A-laget, forteller han til Akersposten.

Da han sa opp jobben i Vålerenga i vår, var ikke Aker Topphåndball sen med å ta kontakt.

Da det ble kjent i media at jeg sa opp min stilling, ringte Aker samme dag og spurte om vi kunne ha en prat. Jeg synes at det som skjer rundt Aker er spennende. Å være en toppklubb i hovedstaten og det potensialet som ligger der, frister veldig, sier Juell.

Hva visste du om Aker?

– Jeg har fulgt med på landslagshåndball, og så er jeg selvfølgelig klar over Vipers, som er verdens beste håndballag. Utover det visste jeg ganske lite utover at ligaen het Rema 1000. Ellers har jeg ikke hatt så mye kjennskap til klubbhåndballen i Norge. Aker ble jeg gjort oppmerksom på da jeg hadde den studiedagen, at de hadde et eliteserielag i Oslo. De var under radaren, sier Juell.

Men det tror han kommer til å forandre seg.

Jeg tenker at den jobben som allerede er gjort der i forhold til strategi og målsettinger og de menneskene som er rundt, så tenker jeg at Aker ikke kommer til å være usynlige månedene og årene som kommer.

Og ambisjonene er der.

- Jeg mener at Aker har et vanvittig potensial, og jeg ser det som helt naturlig at Aker topphåndball skal være et flaggskip i Oslo på håndballsiden. Vi har en jobb å gjøre, men vi har helt klart mål om å være den klubben i Oslo alle ønsker å komme til for å bli toppspiller, sier Juell.

Førsteprioriteten har vært å sikre en bedre hverdag for utøverne.

- Jeg synes ikke utøverne i Aker hadde en hverdag som gjenspeiler det vi kan forvente av et toppidrettsmiljø. Det har vi fått endret på relativt fort og vi har allerede fått på plass et solid helseteam gjennom samarbeide med muskelklinikken. Vi har ansatt mentaltrener, og vi jobber godt med å løse problematikken tilknyttet treningstider og kamparena. Utover det bruker jeg mye tid med samarbeidspartnere, forteller han.

36-åringen begynte i jobben 1. august, og de første ukene har vært travle.

- Vi har møter døgnet rundt omtrent for å enes om en strategi på sponsormarkedet og en strategi på sport, som er satsingsområdene som vi virkelig må prioritere nå, både for å få opp økonomien og styrke det sportslige tilbudet til utøverne, forteller han.

Stor dag for Aker

Aker Topphåndball er klar på at det å ansette en daglig leder lenge har vært et mål for klubben.

– Det er derfor en stor dag for klubben at vi nå kan introdusere Frikk Juell som ansatt i denne stillingen. Med Frikk om bord får vi både kompetanse og ressurser til å løfte klubben på flere viktige områder. Han skal lede arbeidet med å videreutvikle det sportslige tilbudet som akademi- og eliteklubb, og han skal bidra til å styrke de økonomiske rammevilkårene for å legge til rette for videre vekst. I tillegg skal han sørge for en profesjonalisering for den daglige driften, slik at Aker Topphåndball blir en enda mer ryddig og fremoverlent samarbeidspartner for våre spillere, sponsorer og andre involverte, sier styreleder i Aker, Tom-Erik Myrland.

Videre mener Myrland at ansettelsen av Juell skaper ny energi i klubben.

Frikk har en solid kompetanse og lang erfaring med eliteidrett og bringer noe nytt inn i klubben, spesielt er tiden som sportsjef i VIF hockey interessant, og vi tror mye av tankegangen rundt det sportslige som er gjort der også er relevant for oss. Like viktig er det smittende engasjementet han har som person og hans genuine motivasjon og drive for å videreutvikle en klubb som Aker Topphåndball, forteller Myrland.