NADDERUD/ULLERN: – 1300 er vi selvfølgelig veldig fornøyd med, og det er plass til flere. Vi kommer til å jobbe med å få inn enda flere neste gang. Det er utrolig hyggelig at så mange er interesserte i å se Aker. Nå er selvfølgelig Vipers et trekkplaster, men utrolig hyggelig at så mange barn fra Oslo og lokalområdet har kommet for å heie fram Aker-jentene, sier daglig leder Frikk Juell.

De siste fire-fem ukene har klubben fra Ullern jobbet aktivt for å få folk på hjemmekamp i Nadderud Arena

Vi hadde et møte på det hvor vi sa at dette måtte være starten på nye Aker med å få bygget mer robust, bedre arrangementer med mer mennesker og mer trøkk, så vi begynte den jobben med å markedsføre kampen. Nå har vi fått masse fine kontakter rundt omkring i håndballen, så den jobben er gjort, og det blir lettere neste gang, sier Juell.

Hvilke kontakter, da?

– Vi har tatt kontakt med egentlig alle klubber i Oslo og omegn for å prøve å få dem til å komme å heie på Oslos eneste topplag, sier Juell.

Men det ble ikke mange kronene inn i klubbkassen.

- Det ble noe penger, men det viktigste var å gjøre oss kjent i området, og skape håndballfest for barna, sier Juell.


Stort med 1300 for Aker

Og for spillerne var det stort å oppleve den atmosfæren i hallen, for det har ikke vært dagligdags med 1300 på tribunen for Aker-jentene.

Det er ikke hverdagskost for oss å spille for så mange mennesker, men det er jo dritgøy når vi klarer å få så mange til å komme å se på kamp, og særlig yngre lag som tar turen, heier på oss og lager skikkelig god stemning i hallen, sier Freja Christensen.

Se om du ser noen kjente, her er bildene:

Bildeserie

1300 tilskuere på Aker-kampen – se bildene!

Hun får støtte av kaptein Marielle Daae Nordvang, som ble motivert av tilskuerne.

– Det er kjempegøy selv om vi møtte et bra lag. Vipers er jo rågode, men det er morsomt å ha noen som støtter deg, heier på deg og jubler. Det er noe annet når du hører hele hallen når du scorer mål. Det er veldig morsomt, sier Nordvang.

Og Aker skal ha for at de hang greit med til 12-9.

Vi vet jo at vi møter verdens beste lag, så vi vet med oss selv hva vi skal fokusere på, hva vi skal gjøre i hvilke faser. Det synes jeg vi tidvis klarte. Vi merker at det er veldig gode enkeltspillere, så det er jo tøft å ta duellene. Men vi var litt innstilt på at vi må bare prøve og tørre, sier Nordvang.


Vipers har tre norske gullvinnere fra EM pluss en rekke EM-spillere fra andre nasjoner, og Aker slet med å stå opp i forsvarsspillet.

Og når hjemmelaget i tillegg gjør tekniske feil, så blir du mot et lag som Vipers hardt straffet med kontringer, og gjestene ledet etter hvert 15-9. Trener Lars Abelsen beskriver det som brutalt.

– Det ble brutalt i fysikken. De har skaffet seg noen av verdens beste håndballspillere, og vi taper dueller nesten hele tiden. Det er brutalt vondt det siste med Lysa (Tchaptchet Defo), hun har to Aker-spillere i ryggen, hun snur seg, løper de ned, og får godkjent scoringen. Da tenker jeg; er dette internasjonal håndball, for det ser ikke bra ut. Det er brutalt. Vi mangler mange centimeter og kilo, men det er veldig gøy, sier Abelsen.

Til pause sto det 12-19 i favør Vipers, og etter hvilen økte Vipers ytterligere til 14-25, før Aker-jentene klarte å steppe litt opp angrepsmessig.

– Vi snakket om å være direkte og skarpe i en del aksjoner. I første omgang safet vi litt, men da skaffer du deg bare problemer videre. Du må dra med deg tempo, gå på kassa og trå til. Noen ganger går det galt, men du har ikke noe valg, for hvis vi blir feige, så er vi ferdige uansett, sier Abelsen.

En av de Abelsen trekker frem er kaptein Nordvang, som i alt puttet seks scoringer på ni skudd, seks assist pluss at hun skaffet noen straffer.

Jeg er fornøyd med at jeg i andre omgang tørr å være mer direkte på mål, og jeg ser at det er da jeg får respons fra forsvaret, at jeg vet at det er det jeg må gjøre for å lykkes, sier Nordvang.

En annen som tidvis viste seg frem var Freja Christensen med fem scoringer på seks forsøk.

– Jeg synes jo det er veldig gøy å spille kamper igjen nå når vi har hatt en periode der vi ikke har spilt noen ting, bare et par treningskamper, sier Christensen.

I alt vant Vipers 38-26, men trener Abelsen mener at klubben har mye å ta med seg fra matchen.

Jeg føler at spillergruppa og klubben kan gå ut herfra med rak rygg, at vi lager dette. Dette vokser vi alle sammen på. Jeg synes det er kjipt å tape, og jeg er aldri fornøyd, men jeg synes det er mye å ta med seg videre, sier Abelsen.

Tertnes på besøk om en uke

Om en uke er det ny hjemmekamp - denne gangen er det Tertnes som kommer på besøk. Da går "hjemmekampen" i Oppsal Arena.

Er dere klare, Abelsen?

Vi må jo bare være det. Jeg synes vi har jobbet bra i denne perioden, og så får vi denne, men det blir en helt annen kamp og helt annen dynamikk. Nå må vi bare trene godt og forberede oss, sier Abelsen.

Aker trenger sårt trenger poeng ettersom de ligger på nest sisteplass med fire poeng. Tertnes innehar sisteplassen, også de med fire poeng.

– Det blir en viktig kamp, og vi må bare glede oss, ha tro på oss selv, og spille vårt spill, sier Nordvang.

Hvordan ser du på den kampen?

Jeg er ganske sikker på at det er to lag der som kommer til å kjempe mye for de to poengene, for det er viktig, og man trenger så mye poeng som mulig for å overleve i eliteserien. Det tror jeg blir en kamp hvor to lag ofrer alt for drakten sin, avslutter Nordvang.

Aker-Vipers

Aker Topphåndball 26 (12)

Vipers Kristiansand 38 (19)

Rema 1000-ligaen håndball, kvinner

Nadderud Arena

Aker Topphåndball: Maren Austmo Pedersen, Tora Charlotte Tande-Elton - Maria Keiserås Haugen 2, Lea Tidemann Stenvik 1, Oda Caroline Mørk, Henriette Jarnang 1, Mari Myrland 1, Marie Louise Berg 1, Ine Erlandsen Grimsrud 5 (4), Marielle Daae Nordvang 6, Anna Linnea Öhrnell, Marie Loka Øydna 2, Mia Kristin Syverud 1, Neah Pernille Kyrkjebø Lynghjem, Freja Emilie Vinther Christensen 5 (2), Ida Nilsen Solberg 1.

Toppscorer Vipers: Jana Knedlikova og Markèta Jerabkova med syv mål.

Utvisninger: Aker 2x2 min. Vipers 4x2 min.

Tilskuere: 1300

Dommere: Erik Abrahamsen og Mads Myhrstad