LILLEAKER: Mestring er satt på dagsorden mandag 16. januar. Det er det første diskusjonstemaet på MandagsSTOPPEN dette året. Stedet er Ullern kultursenter på Lilleaker.
– Mestring er i de senere år assosiert mer og mer til det som har med helse å gjøre, eller til det vi kaller livsmestring. Det å utvikle mestringsevne er en investering i helse, fortsetter Müller-Nilssen.
Til MandagsSTOPPEN vil Müller-Nilssen ha med tre gjester som belyser mestring fra litt ulike sider: Hvor og hvordan kan mestring bygges, gleden ved å mestre nye ting i eldre år, og Bydel Ullerns Mestringsteam.
Et eget team
Bydel Ullern har et eget mestringsteam.
– Hva gjør mestringsteamet?
– La oss si du er kommet hjem fra sykehuset etter at du har brukket en arm eller et ben etter å ha sklidd på hålka. Dersom du har behov for hjelp, og ikke allerede har tjenester fra bydelen, er sjansen stor for at en fra Vurdering og mestringsteamet komme hjem for å bistå deg med helsehjelp, trening og tilrettelegging i hjemmet.
Vurderings- og mestringsteamet – som regel bare omtalt som Mestringsteamet – består av medarbeidere med ulik fagbakgrunn.
– De skal hjelpe til med å finne gode løsninger for den endrede livssituasjonen vedkommende nå befinner seg i, sier Müller-Nilssen. Innbyggerne er ikke kjent med hvilke hjelpemidler som finnes eller hva som kan og bør gjøres for å lette den situasjonen at en ikke lenger mestrer det samme som før skaden eller sykdommen.
– Kanskje kommer en ikke tilbake til slik det var før, men en skal jo fortsette å mestre livet sitt. Mestringsteamets oppdrag er å bidra til at brukeren oppnår størst mulig grad av selvstendighet og selvhjulpenhet, sier Marit Müller-Nilssen.
Vi har alle et ansvar for eget liv. Men i perioder kan det være godt at noen hjelper en over kneiker og gjennom endrede situasjoner som livet har å by på. På MandagsSTOPPEN 16. januar klokken 12.00 kan du høre mer om hvilke ulike tilbud bydelen leverer.