Hvor går sommerferien i år?

I år, som i fjor, går ferien til den norske fjellheimen. Vi har allerede begynt ferien, og tatt med barna til Hunderfossen og gått litt stolpejakt på Hafjell. Deretter gikk turen videre til Trysil for noen dager med sykling, før vi endte opp på Beito, der vi har hytte. De neste ukene vil vi tilbringe i Jotunheimen, med fine dagsturer (håper å få barna opp Besseggen i år, om været tillater det), teltturer, sykkelturer og vår faste tur inn til Oslo DNTs Yksendalsbu.

Hvordan reiser du?

Med mann og to barn, reiser vi med en fullpakket bil med klær tilpasset fjellet; alt fra badeklær og shorts til dunjakke, lue og votter, samt telt, soveposer og turutstyr. Starten på ferien holdt på å avsluttes allerede på Matkroken på Besserud da jeg forsøkte å kjøre inn i parkeringskjelleren for å snu, mens mannen var inne og kjøpte proviant til turen opp til Hafjell. Jeg hadde glemt at jeg hadde sykler på taket. Heldigvis merket jeg det tidsnok til at det var mulig å rette opp. Syklene var heldigvis alle i god behold.

Hva er din beste/morsomste aktivitet om sommeren.

Hele familien gleder seg hvert år til å gå inn til Oslo DNTs selvbetjente hytte på Yksendalsbu. Et fantastisk sted uten mobildekning i en magisk fredelig u-dal ved enden av Olefjorden, med flotte fjell på begge sider. Vi gikk inn til Yksendalsbu med barna i bæremeis de første årene, men i fjor gikk begge jentene inn og ut de 13 kilometer for første gang for egen maskin.

Hvilket sted er ditt yndlingssted i bydelen om sommeren?

Jeg tror vel at jeg i likhet med mange andre som bor i Vestre Aker, bor akkurat her på grunn av nærheten til marka. Om sommeren er det fint å gå til Vettakollen, Ringerikstjern, Båntjern, gjennom Merradalen eller gå langs Skådalselva. Men skal jeg tilfredsstille mine mer urbane behov, synes jeg Røa har blitt veldig bra. Men det er synd vi ikke har fått gehør for tunnel som ville knyttet hele Røa sammen.

Gjør du noe som vil overraske deg selv i sommer?

Jeg har planer om å snekre terrasse og spisebord med benker i løpet av sommeren. Det har jeg ikke prøvd før, så det tror jeg sikkert at jeg kan klare.

Hva er ditt beste barndomsminne fra sommerferie?

Jeg tilbragte mange somre på Senja, der min mor har vokst opp på en gård. Det var alltid stor stas å få være med å fiske og etterpå spise fisken man selv hadde fanget. Så det var veldig gøy å ta med mine egne barn opp til Senja i en langhelg i mai i år. Vi var utrolig heldige med været og hadde også helt utrolig fiskelykke. Barna elsket det og vi har fortsatt fryseren full av egenfisket torsk.

Når du er i Oslo, hva er ditt badested?

Strømsdammen er et fantastisk sted, og veldig fint å ta med barna til. Et stort pluss at det også er i gangavstand hjemmefra.

Hvor varmt må det være i vannet før du trår vannet?

Det bør helst være 30+. Så ikke så ofte jeg bader i sjøen eller norske elver og vann, men det har hendt på varme sommerdager at jeg har dyppet meg i elva ved hytta.

Hva ligger helst på grillen denne sommeren?

Med barn ligger det alltid pølser på grillen. Jeg er glad i grillet kyllingfilet, men synes også det er godt å grille grønnsaker og spesielt mais.

Vin eller øl til grillmaten? Anbefaling?

Jeg liker rett og slett ikke øl, så skal jeg drikke noe alkoholholdig til maten, må det bli vin. Og etter flere år i Spana under og etter studiene, må jeg vel si at det må bli en spansk vin. Jeg liker rødvinene fra Ribera del Duero og hvitvinene fra Rias Baixas.

Hvilken bok/bøker ligger på nattbordet eller ved fluktstolen denne sommeren?

Jeg skal lese ferdig "Morfar, Hitler og jeg" av Ida Jackson, kanskje bedre kjent for småbarnsforeldre som forfatteren bak Brillebjørn. Boken er en kontrast til alle bøkene om våre krigshelter, der forfatteren oppdager at hennes morfar viser seg å ha kjempet på tysk side under krigen. Den handler om skam, om hvordan forstå historien, og forstå hvorfor historien gjentar seg. Jeg har også med meg "The black swan" av Nassim Nicholas Taleb, som jeg har fått anbefalt av en kollega.

Lar du politikken «hvile» i sommerferien?

Når det er ferie, forsøker jeg å ha fokus på familien. Det går med mye tid til politikk i helger og kvelder ellers i året, så når det er ferie er det familietid.

Hva er den første, viktige politiske saken du går løs på etter ferien?

I september 2023 er det valg, så når ferien er over begynner den lange valgkampen for å gjenerobre rådhuset. For Vestre Aker sin del har jeg alltid ønsket å ha et fokus på bydelens barn og unge. De aller fleste har det bra i Vestre Aker, men vi har også våre utfordringer og da er jeg opptatt av forbyggende arbeid og gode rammevilkår for skolene våre.

Sommerpraten med Carl Oscar Pedersen (H)

Sommerpraten med Anders Skånlund (MDG)

Sommerpraten med Bente Christensen (Ap)

Sommerpraten med Ellen Lange (SV)

Sommerpraten med Ingrid Hopp (H)

Sommerpraten med Peter Hausken (Ap)

Sommerpraten med Beate Holland (Frp)