VM-sjefen: Åsne Havnelid vil lage tidenes ski-VM. Hun håper naboene får et så knirkefritt mesterskap som mulig.

Målet er å lage en knirkefri folkefest

Det ventes om lag 370.000 tilskuere til Holmenkollen under ski-VM i 2011. VM-sjef Åsne Havnelid håper mesterskapet vil fare pent med de berørte beboerne i området.

HOLMENKOLLEN: – Vi skal begeistre og spre vinterglede, slår Havnelid fast overfor Holmenkollens vel, da vellet arrangerte sitt årsmøte i forrige uke.

VM-sjefen var invitert for informere om hva som skal skje i Holmenkollen i de neste to årene. For medlemmene i vellet er foreløpig ikke gledene i skisporet det viktigste. Avviklingen av VM og trafikkutfordringene er antakeligvis det de foreløpig tenker mest på. Havnelid lover at ski-VM skal presse myndigheter og synliggjøre hvor problemene vil komme.

Ingen biler

Beboerne i Holmenkollen merker allerede i dag problemene på utfartsdager og i turistsesongen. Havnelid lover i hvert fall at ikke en eneste privatbil utenfra vil slippe inn i området under VM.

Det er satt ned et transportutvalg som skal se på eventuelle problemer. Sammen med dere, vil det være en drahjelp for å få arrangementet til å bli så knirkefritt som mulig. Som for eksempel å synliggjøre flaksehalser og andre problemer. Det er vårt ansvar å sørge for at tilskuerne blir fraktet til Kollen på den best mulige måten.

Vil ha bedre infrastruktur

Gjenvalgt leder i Holmenkollens vel, Per Balch-Barth, håper VM kan gi området bedre infrastruktur. Også etter at mesterskapet pakker sammen. Vellet ønsker blant annet undergang ved Holmenkollen stasjon. Han mener dagens trafikkbelastning på Holmenkoll-veiene har nådd smertegrensen.

– Vi kveles av trafikk. Om sommeren passerer en buss hvert åttende minutt. Bilene kjører veldig fort. Ofte oppstår det farlige situasjoner, sier Balch-Barth.

Det er planlagt utbedringer av tilførselsveiene. Blant annet med bredere fortau.

– Det løser likevel ikke problemene med de store utfartsdagene.
Vellet er også opptatt av at Holmenkollbanen skal oppgraderes.

9000 i timen

Det kan kanskje komme gode nyheter fra Oslo Sporveier. Ifølge Havnelid kan det være ting på gang.

– Jeg kan ikke si noe sikkert, men banen kan komme til å få metro-standard. Det vil i så fall bety at opp til 9000 mennesker i timene kan fraktes til Kollen.

 

Annonse