Martine Frølich Poppe Wang fra Bestum står bak kunstverket som vant pris på Juvenarte 2009.

Se bildet som ga Martine gjev pris

-Det betyr mye.

BESTUM/LONDON: – Å få en utmerkelse av Juvenarte betyr mye med tanke på å bli lagt merke til i Norge, sier Bestum-jenta Martine Frølich Poppe Wang.

Hun er en av vinnerne av Juvenarte 2009 - en årlig utstilling med det beste fra norske kunstnere med utdanning fra utlandet.

Blant kunstfagstudentene er Juvenarte er et prestisjetungt arrangement. Kunstverkene er bedømt av kompetente og kjente bransjefolk med seniorkurator ved Najonalmuseet Ellen Lerberg i spissen. Martine fikk utmerkelse for et maleri av meget høy kvalitet.

Sterkere impulser

– Martine, hvorfor valgte du å studere i utlandet? Og hvorfor London spesielt?

– Jeg ville studere i utlandet fordi det er flere og sterkere impulser der ute, og London passet best både på grunn av språket og fordi det er mye som skjer i London nå, alt fra Tate Modern, Saatchi og YBA til drøssevis av konkurranser og et stort miljø av kunststudenter, sier hun.

– Dessuten har The British National Gallery en fantastisk samling som jeg setter veldig pris på.

– Hva lærer du i London som du ikke ville lært hjemme i Norge?

– Jeg har hatt stor glede av at lærerne er kjente kunstnere med stor erfaring, og de inviterer andre anerkjente kunstnere til å holde foredrag og snakke med oss enkeltvis om vårt arbeid. Engelskmenn har en egen og veldig interessant måte å tenke på når det gjelder kunst. Videre blir vi invitert på vernissasjer og kan dra til gallerier som dekker et bredt spekter av forskjellige internasjonale kunstretninger og tendenser. Jeg tror at jeg får et klarere inntrykk av hva som skjer i verden enn hva jeg ville fått i Norge, sier hun.

Ønsker å leve av kunsten

– Hva er målet ditt som kunstner?

– Jeg har mål om å komme inn på et bra masterkurs, og på sikt ønsker jeg å kunne leve av å male. For øyeblikket er jeg imidlertid fokusert på å få til maleriet jeg holder på med akkurat nå.

– Hvordan tror du Juvenarte-utmerkelsen kan hjelpe deg på veien?

– Å få en utmerkelse av Juvenarte betyr mye med tanke på å bli lagt merke til i Norge. Videre er det en stor fordel at jeg kan sette prisen på CV'en når jeg både søker på masterutdannelse og etter hvert forsøker å få til avtaler med gallerier.

– Har du tips til andre fra Oslo vest som vurderer å følge kunstnerdrømmen i utlandet?

– Gjør god research og søk på et universitet som passer dine ønsker! Utdanning i utlandet kan være kostbart, men det er verdt investeringen hvis man velger rett skole og utdanning. Ellers vil anbefale å søke seg mot storbyene, hvor det generelt skjer mye på kunstfronten.

 

Annonse