Sukkersøte skihelter: Barneskirennet ved Holmendammen er årlig et populært arrangement. FOTO: ROLF EIVIND KRAGERUD

På med skiene!

Er du født i 2002 eller senere? På lørdag er det igjen duket for barneskirenn ved Holmendammen signert Lions Club Slemdal.

Full fart: Lett at konkurraseinstinktet slår inn i motbakkene.

Alle er samlet: Barneskirennet er et sosialt arrangement.

HOLMEN: – På grunn av VM 2011 måtte vi flytte datoen. Men Friluftsetaten kjører spor og det er duket for mange friske oppgjør i løypene rundt Holmendammen på lørdag, sier Ragnar Madsen i Lions Club Slemdal.

– Oslo-barn ut i løypene

I fjor var nært 600 deltakere med i barneskirennet, og arrangørene regner med det samme i år.

– Dette er et Aktiv til VM arrangement, et samarbeid mellom Skiforbundet og Skiforeningen med målsetting å få alle Oslo-barn ut i løypene dette VM-året. Alle barn født i 2002 eller senere er velkommen til massemønstring rundt Holmendammen. Og alle foreldre, besteforeldre og andre interesserte må selvsagt stille for å heie fram den kommende skieliten, oppfordrer Madsen.

Sjekk tidspunktene

Det konkurreres i tre klasser.

Klasse 1 og 2: Født 2002/2003 og 2004/2005 med påmelding klokken 10.30 til 11.30 og start klokken 12.00.

Klasse 3: Født 2006 og senere, også påmelding fra klokken 10.30, men her starter rennet umiddelbart og avsluttes klokken 11.30.

– Alle er velkomne!

Tradisjonen tro er det premier, medaljer og gratis drikke og boller til alle deltagerne.

– Vi har også varm kaffe og noe å bite i til foreldre som følger sine håpefulle. Og det er ingen startkontigent på dette arrangementet, sier Madsen og legger til:

– De unge trenger både hjelpere, smørere og heiagjenger, så møt opp.

Skirenn og Sølvguttene

Lions Club Slemdal ble stiftet i 1961 og deltar på nasjonale og internasjonale aksjoner, men har hovedfokus på hjelp og støtte i nærmiljøet. Operasjon Ved, Frivillighetssentralen Veste Aker og «Veksthuset» på Gaustad er noen eksempler.

I lokalmiljøet er barneskirennet, Sankthans ved Holmendammen, julekonsert med sølvguttene i Ris kirke, Kunstmesse og vår-aksjon de mest kjente. Alle inntekter går uavkortet til klubbens humanitære arbeid, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

 

Annonse